Blog

Castlefest Covid Updates

Deze tekst is voor het laatst ge-update: 31 mei 2021 om 14.38 uur

2020 is een lastig jaar geweest vol uitdagingen. Ook 2021 is nog niet helemaal zoals we gewend zijn, maar positieve ontwikkelingen volgen zich momenteel razendsnel op. De Nederlandse regering en evenementenbranche zijn erg positief gestemd over de doorgang van evenementen aankomende zomer. 

Wij gaan er daarom vanuit dat Castlefest 2021 van 5 t/m 8 augustus op een veilige manier kan plaatsvinden en zijn achter de schermen druk bezig met de voorbereidingen voor weer een prachtige editie. 

We begrijpen dat er veel vragen zijn over het hoe en wat, welke maatregelen mogelijk gaan gelden en of dit effect heeft op de Castlefest beleving. We zullen in deze blog jullie zo goed mogelijk op de hoogte houden van de situatie. Bovenaan deze blog kun je vinden wanneer deze voor het laatst ge-update is, waardoor je altijd weet of je de meest recente informatie al gelezen hebt. We baseren ons op de informatie die wij via de persconferenties vanuit de Nederlandse overheid krijgen. 

Op dit moment gaan we er vanuit dat een negatief test resultaat nodig zal zijn op Castlefest te kunnen bezoeken.

Toch willen we graag proberen zoveel mogelijk antwoord te geven op jullie meest gestelde vragen.

Gaat Castlefest 2021 door?

Ja, momenteel gaan wij er vanuit dat Castlefest kan plaatsvinden. We hebben helaas geen glazen bol, dus er is een kleine kans dat de situatie kan veranderen. Toch gaan we hier niet vanuit en tellen we de dagen af tot we weer met jullie kunnen vieren!

Gaat de camping ook door?

Ja, je kunt ook op de camping verblijven tijdens Castlefest.

Ben ik verplicht om mij te laten testen om binnen te komen?

Op de persconferentie van 28 mei 2021 is gebleken dat evenementen als Castlefest doorgang mogen hebben met de maatregel dat bezoekers bij de ingang een negatief test resultaat kunnen laten zien. We zijn de details hiervan nog aan het uitzoeken, maar gaan er vanuit dat het testen dus een vereiste zal zijn om Castlefest te bezoeken.

Verderop deze pagina vind je veelgestelde vragen met betrekking tot het testbeleid. 

Mag ik alleen naar binnen als ik gevaccineerd ben?

Nee. We gaan er momenteel vanuit dat een negatief test resultaat nodig is om toegang te hebben tot Castlefest. Hiermee kun je dus ook naar binnen zonder dat je gevaccineerd bent. 

Worden er dit jaar minder bezoekers toegelaten op Castlefest?

Daar lijkt het momenteel niet op, dus wij gaan nu uit van 100% bezoekerscapaciteit. 

Wat gebeurt er met Castlefest 2021 tickets, als het toch niet doorgaat?

Mocht het onverhoopt zo zijn dat Castlefest toch niet door kan gaan, dan hangt de afhandeling van de tickets af van de op dat moment geldende situatie. Wat zijn dan de aangekondigde maatregelen, hoe handelen de verzekeraars en vergunning verstrekkers? Omdat dat een situatie is die we nu nog niet kennen, is deze vraag ook niet sluitend te beantwoorden. Wel zullen we alles in het werk zetten om onze bezoekers tevreden te houden en voor iedereen een passende oplossing te vinden, zoals we dit ook in 2020 hebben gedaan. We verwachten in dat geval een vergelijkbare situatie, waarbij we conform de Consumentenbond iedereen de mogelijkheid geven om je tickets te bewaren voor een volgende editie. Daarnaast behoorden in 2020 donaties en refunds ook tot de mogelijkheden.

Hoe wordt Castlefest 2021?

Een fantastisch feest zoals jullie van ons gewend zijn. We hebben weer een prachtige line-up, standhouders en cateraars staan klaar met hun mooiste waren en we kijken er enorm naar uit om met jullie te proosten vanaf het terrein. Tot dan!


Vragen met betrekking tot het testbeleid

 

Wat voor testen zijn geldig?

We zijn nog druk bezig uit te zoeken welke testen geldig zullen zijn. Zodra we hier meer over weten, melden we dit op deze pagina. 

Wel gaan we er vanuit dat een zelftest uit de supermarkt of drogist niet voldoende is, omdat het resultaat vanuit een CoronaCheck-app of uitgeprint bewijs getoond moet kunnen worden. 

Hoe kom ik aan een test?

Je kunt een test regelen via www.testenvoortoegang.nl

Wordt er bij de ingang van Castlefest getest?

Nee. We kijken nog naar mogelijkheden voor onze internationale bezoekers, maar in principe dien je je te laten testen via testenvoortoegang.nl 

Zal het testen gratis zijn?

Voor zover nu bij ons bekend is het testen via testenvoortoegang.nl gratis. 

Ik ben al gevaccineerd. Moet ik mij dan ook laten testen?

We zijn dit nog aan het uitzoeken. De informatie die tijdens de persconferentie op 28 mei gegeven is door Hugo de Jonge spreekt de informatie van testenvoortoegang.nl tegen. We houden de berichtgeving hierover nauwlettend in de gaten en zullen zodra hier meer bekend over is, dit antwoord aanpassen.  

Dien ik me te houden aan de 1.5 meter regel op Castlefest nu er gewerkt wordt met testen?

Nee, er zal geen 1.5 meter afstand gehouden hoeven te worden op Castlefest.

Mijn testresultaat is positief. Wat nu?

Dat is rot nieuws! Uiteraard laten we je niet zitten. Je kunt je ticket dan om laten zetten naar een virtueel ticket om thuis alsnog Castlefest mee te beleven of een refund aanvragen. Binnenkort zullen we hier ook meer informatie over bieden.

Moeten minderjarigen zich ook laten testen?

Zoals het er nu uit ziet moet iedereen vanaf 12 jaar zich laten testen. Onder de 12 jaar is geen negatief testbewijs nodig. 

Als een testresultaat maar 40 uur geldig is, moet ik me dan tussendoor nog laten testen?

Hierop hebben we helaas het antwoord nog niet. We zijn dit aan het uitzoeken en gaan hierover in gesprek met de betrokken instanties. Zodra we meer weten, zullen we dit antwoord aanpassen.

Ik ben vrijwilliger/standhouder/cateraar/artiest en verblijf langer op het Castlefest terrein. Moet ik mij tussendoor opnieuw laten testen?

Hierop hebben we helaas het antwoord nog niet. We zijn dit aan het uitzoeken en gaan hierover in gesprek met de betrokken instanties. Zodra we meer weten, zullen we dit antwoord aanpassen.

Ik slaap in een hotel / op een camping verderop / thuis, maar bezoek Castlefest meerdere dagen. Moet ik mij elke dag opnieuw laten testen?

Hierop hebben we helaas het antwoord nog niet. We zijn dit aan het uitzoeken en gaan hierover in gesprek met de betrokken instanties. Zodra we meer weten, zullen we dit antwoord aanpassen.

In pretparken en dierentuinen moet je je aanmelden op naam, geldt dat bij jullie ook?

Ja, alle tickets zullen op naam moeten worden gezet. We zullen dit met jullie voor Castlefest nog in orde maken.

Ik kom uit het buitenland, ben ik welkom?

Uiteraard heten wij het liefste iedereen welkom, maar de regels hiervoor worden bepaald door zowel de overheid in Nederland, als de overheid uit het land waar je vandaan komt. We adviseren dus contact op te nemen met je lokale overheden of reizen naar Nederland is toegestaan.

Informatie vanuit de Nederlandse overheid is hier te vinden.

Ik woon in het buitenland. Hoe regel ik een test?

Hierop hebben we helaas het antwoord nog niet. We zijn dit aan het uitzoeken en gaan hierover in gesprek met de betrokken instanties. Zodra we meer weten, zullen we dit antwoord aanpassen.

Telt de test die ik verplicht moet doen om de Nederlandse grens over te steken ook?

Hierop hebben we helaas het antwoord nog niet. We zijn dit aan het uitzoeken en gaan hierover in gesprek met de betrokken instanties. Zodra we meer weten, zullen we dit antwoord aanpassen.

Ik kom uit het buitenland, kan ik mij in Nederland laten testen?

We zijn de mogelijkheden aan het onderzoeken of dit via de officiële instanties kan en/of wij hiervoor iets kunnen faciliteren. Spoedig hopen we hier meer informatie over te hebben.

Ik heb al corona gehad. Moet ik mij dan ook laten testen?

Hier is op dit moment nog geen duidelijkheid over. We zijn dit aan het uitzoeken en hopen hier spoedig meer informatie over te hebben.

Bekijk ook

Tickets