Bekijk de line-up

Arthur Dreissen's Dragonfly

Kunst in metaal

Arthur Dreissen brengt zijn Dragonfly sculpture naar Castlefest. Hoewel deze gelijkenissen heeft met een levende libel, kun je hier ook een hoop fantasy kenmerken in ontdekken. Loop om hem heen of onder hem door en raak betoverd door zijn magie.

Wie is Arthur?

Arthur Dreissen is een techneut én kunstenaar. De techniek is zijn basis en geeft hem rust. Het is een startpunt en geeft het vertrouwen dat alle creatie mogelijk is. Ruimte voor schepping, creativiteit; spelen en toestaan van het imperfecte, een zigzag koers naar iets moois, nieuws en ultiems.

Arthur ontwerpt, creëert en maakt maatwerk en artistieke producten en objecten in metaal. Producten met een glimlach. Hij denkt voorbij het materiaal, het gebruikelijke, het traditionele. Via een rationeel proces wil hij het vrije, fantastische, irrationele, emotionele resultaat bereiken. Ambachtelijk is daarbij van belang.

Metaal is zijn medium. Met dit sterke en weerbarstige materiaal is zoveel mogelijk. Het Wow-effect is zijn bevestiging. Het wow gevoel dat hij zelf heeft, maar ook van klanten en toeschouwers: dat maakt een top resultaat. Als het leven bestaat uit groei en het overwinnen van weerstanden dan is het Arthur's uitdaging om dit weerbarstige materiaal te vormen. De mogelijkheden, vooral in kunst, met de kracht van het staal fascineren hem. De natuur met haar vormenrijkdom inspireert.

Naast werk in opdracht maakt Arthur ook graag eigen werk en exposeert hiermee regelmatig op regionaal niveau.

Ambacht en kunst verenigd.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

7 augustus 2022

Website

Bekijk ook