Bekijk de line-up

Barbar'O'Rhum

Barbar’O’Rhum neemt een loopje met de geschiedenis

Geïnspireerd door de Gouden Eeuw van de piraterij en de mythen en legenden van de zee, neemt Barbar’O’Rhum een loopje met de geschiedenis en geeft er een eigen draai aan. De band combineert Sea Shanties, traditional, Celtic punk en folk metal en trotseert de woeste golven in hun verkenningstocht langs muziek van over de hele wereld. De bonte klanken die hier uit voort komen noemen ze Rock’n’Rum. Soms feestelijk, soms duister, de bemanning toont je het dagelijks leven van piraten, vol hoogte- en dieptepunten, in een tijd waarin het leven kort en hard was.

Barbar’O’Rhum is opgericht in 2014 in Toulouse (Zuid-West Frankrijk) door Kapitein Barbedrut. Het eerste album kwam uit in 2016, met de naam “Toutes les Routes Mènent au Rhum” [betekenis: Alle wegen leiden naar Rum]. Het tweede album “Journal de B’O’R” kwam uit in 2020. Een derde album is op dit moment in de maak. Het zal je mee op reis nemen naar een wereld vol piraten waar verschillende periodes uit de geschiedenis door elkaar lopen. Het vertelt een compleet nieuw piratenverhaal en elk nummer is verbonden aan de andere.

Met meer dan 150 concerten op hun naam, heeft Barbar’O’Rhum de kans gehad om mee te varen bij verschillende Franse, Duitse (Festival Mediaval, Autumn Moon en Festival Maritim), Belgische (Mast'O Poine Festival), Italiaanse (Celtic Days) en Zwitserse (Festival Rock d'Arare) vloten. Ze kijken ernaar uit om ook Nederland te verkennen.

Tijdens een optreden neemt de band je mee in hun wereld. De hele crew is gekleed in een combinatie van outfits uit de Gouden Eeuw van de Piraterij met wat moderne toevoegingen. Ook het podium wordt aangekleed met vaten, touwen en een roer - zo voelen de zeebenen van de crew zich snel thuis. Alle nummers worden in het Frans gezongen. Het opent een nieuwe woordenschat aan Frans piratenvocabulair en geeft ze de kans hun verhaal nog beter te vertellen. De band schrijft voornamelijk eigen nummers en heeft dan ook als doel om hun eigen piratenverhalen met de wereld te delen. De bemanning vertelt over de tijden waar ze kon profiteren van de koninklijke gratie, waar de rum op hun schip op was, waar ze de piraat Robin Hood ontmoeten in Puerto Rico, Birdy in de Middellandse Zee of het silhouet van Davy Jones tussen de tuigage tijdens een storm, hoe ze vochten tegen de Kraken in de Noord-Atlantische Oceaan, de waarheid achter het verhaal van Kapitein Haak en misschien zelfs een liefdesverhaal tussen de dochter van de Koning en een piraat…

Welkom maatjes aan boord van de Black-Headed Gull en kom onze verhalen ontdekken!

4 augustus 2023
Village stage

Website

Bekijk ook