Bekijk de line-up

Bart Vanhee

Bart Vanhee (°1998) is een jonge auteur die graag zijn eigen bad bewandelt. Al sinds zijn kindertijd zoekt en vindt hij verhalen in games, boeken en muziek. Zijn rijke fantasie, gecombineerd met een passie voor lezen, zorgt ervoor dat hij al op 14-jarige leeftijd een fantasyboek in eigen beheer uitbrengt. Hiermee gaat de bal aan het rollen en in de jaren die volgen, verschijnen er nog vier boeken in verschillende genres, gaande van poëzie tot thriller.

In zijn verhalen speelt het bovennatuurlijke vaak een prominente rol, al schuwt Vanhee ook geen maatschappelijk relevante thema’s. Zo plaatst hij op zijn Instagram (@be.artv) regelmatig gedichten en quotes met zelfgemaakte schetsen over alledaagse situaties. Sommige van die gedichten werden al meermaals geselecteerd voor ‘Amai Awards’ voor beste gedicht of quote van het jaar.

Ondanks de veelzijdigheid van zijn oeuvre, heeft Vanhee een voorliefde voor fantasy. Zo bracht hij in 2021 het succesvolle ‘De Herschreven Wereld: De jacht op het medaillon’ uit bij Godijn Publishing. Het verhaal werd gelauwerd voor de sterke worldbuilding, herkenbare personages en de uitgekiende taal. Het verbaast dan ook niet dat de eerste druk na zes maanden uitverkocht was. In 2022 verscheen het vervolg in de reeks: ‘De Herschreven Wereld: De gebroken kroon’. Dit vervolg pikt de draad direct op waar het vorige verhaal die had laten liggen en diept de wereld en personages verder uit.

Naast het schrijven is Vanhee actief als leerkracht Nederlands-Latijn in het middelbaar. Ook geeft hij regelmatig schrijfworkshops over worldbuilding in bibliotheken en scholen. Tot slot houdt Vanhee van het afschuimen van fantasy-festivals en kan je hem regelmatig terugvinden in de badmintonclub of met vrienden op café. Op dit moment is Vanhee naarstig bezig met het schrijven van nieuw materiaal.

2 augustus 2024

3 augustus 2024

4 augustus 2024

Bekijk ook