Bekijk de line-up

Blóð Dýr

Een muzikaal universum vol middeleeuwse en tribal klanken

De band Blóð Dýr ontstond in 2019 vanuit Tim’s verbeelding, gedreven door de drang om anderen mee te nemen in een muzikaal universum, gekleurd door middeleeuwse en tribal klanken. Als saz speler en zanger componeerde hij de eerste tracks die de basis legden en de band zo het eerste leven in blies. Nea, een klassiek geschoolde zangeres op zoek naar authentieke klanken vanuit emoties, voegde zich bij de band met haar stem, songteksten en nieuwsgierigheid. Zo begon Blóð Dýr verhalen te vertellen. In 2020 voegde Dellinger zijn kennis en creativiteit toe aan het project. Hij is professioneel percussionist en docent en gaf de band haar ritmische lagen. Blóð Dýr’s hart begon te kloppen en te dansen. De veelzijdige solozanger Melehan bracht zijn energie, lyriek en stem toen hij in 2022 de band kwam. Sindsdien zingt Blóð Dýr.

Door moderne en traditionele instrumenten te combineren met contrasterende en gemende zangtechnieken, biedt de band je een reis naar het hart van de oude Europese culturen. Keelklanken, meerstemmigheid en vluchtige tonen resoneren en vibreren op het geluid van de mensheid. De melodieën roepen mythen, natuurlijke kringlopen en hun voorouderlijke wijsheid op. Muziek van de randen van de wereld, nodigt ons uit om ons opnieuw te verbinden met onze eigen instincten.

De band heeft haar vleugels uitgeslagen om haar verhalen en muzikale universum te delen met de wereld. In het eerste kwartaal van 2023 brengt Blóð Dýr een EP uit, een voorproefje voor het aankomende album. De bandleden werken hierbij samen met grafische kunstenaars en fotografen die hun creatieve en ethische visie delen.

4 augustus 2023
Village stage

Instagram

Bekijk ook