Bekijk de line-up

Corvus Corax

Mystiek, kracht en mythes in een symfonische en keiharde harmonie

Het wordt luid met Corvus Corax - een stuk luider dan we gewend zijn van de Koningen der Minstrelen. We kennen en houden van ze vanwege hun krachtige drums, hun indrukwekkende stage shows en hun imposante muur van doedelzakken. Nu gaan de muzikanten uit Berlijn een stap verder: hun nieuwe project 'ERA METALLUM' combineert de epiek van Corvus Corax met de kracht van metal, waardoor een nieuwe en unieke muzikale ervaring ontstaat. 

Met gepassioneerde metal gitaren en ervaren progressieve drums, geven de veranderlijke muzikanten van Corvus Corax hun bekende speelstijl opnieuw vorm in een succesvolle symbiose van traditionele instrumenten en heavy metal. Een unieke verbinding tussen het traditionele en het duizelingwekkende moderne is hierdoor ontstaan. Als de Vikingen elektrische gitaren tot hun beschikking hadden, dan had het waarschijnlijk zo geklonken: Corvus Corax - ERA METALLUM creëert een unieke en ongeëvenaard epische sfeer - massief en symfonisch, krachtig en overweldigend.

We krijgen alvast een eerste indruk met de release van 'Ragnarök'. Op diens cover worden we begroet door Jörmungandr, de Midgaardslang. Een moderne en krachtig aanblik, die epische en nog nooit vertoonde ervaringen beloofd. Met de kenmerkende gitaren van Sami Yli-Sirniö (Kreator) en de progressieve metal drums van Norbert Norri Drescher (Corvus Corax, voormalig drummer van deProg-Trash metal band Depressive Age) krijgen de indrukwekkende doedelzakken en krijgsgezangen van Castus Karsten Liehm alle ruimte. Mystiek, kracht en mythes in een symfonische en keiharde harmonie. Het einde van de wereld is nog nooit indrukwekkender geweest dan in het tijdperk van metal van Corvus Corax. Laat jezelf overtuigen!

De single Ragnarök is de krachtige voorbode van het album ERA METALLUM dat op 4 september 2020 zal verschijnen.

31 juli 2020
Forest stage

Website

Bekijk ook