Bekijk de line-up

Corvux Corax

Een epische symbiose van traditionele instrumenten en heavy metal

Het wordt luid met Corvus Corax - luider dan we van deze minstreel koningen gewend zijn. We kennen en houden van hun machtige drums, hun indrukwekkende optredens en imposante muur van doedelzakken. Nu gaan de muzikanten uit Berlijn een stap verder: Hun nieuwe project ‘ERA METALLUM’ combineert de epische Corvus Corax met de kracht van metal en creeert zo een nieuwe en unieke muzikale ervaring.

Met een mix van gepassioneerde metal gitaren en complexe drumpartijen, vormt Corvus Corax hun bekende sound tot een geslaagde symbiose van traditionele instrumenten en heavy metal. Een unieke combinatie tussen traditioneel en gloednieuw is ontstaan. Als de Vikingen elektrische gitaren hadden gehad, zouden zij waarschijnlijk dit soort muziek hebben gemaakt. ERA METALLUM creëert een unieke en ongekende epische sfeer - massief en symfonisch, krachtig en bedwelmend.

Je hoeft voor ERA METALLUM geen kennis van geschiedenis hebben. Heb je dat wel, dan zal het je opvallen dat Corvus Corax de hele Oudnoorse cultuur inclusief de Angelsaksische en Ierse overlappen behandeld - zonder ook maar een hint van een predikende houding.

Corvus Corax is een van de starters van een stroming binnen de Duitse rockscene, die waarin oude instrumenten zoals doedelzakken, drums en schalmeien centraal staan. De band speelt al jaren samen en op hun pad via de populaire Duitse middeleeuwse fair zijn ze inmiddels te vinden in de grootste concertzalen en muziekfestivals zoals Wacken Open Air en ons eigen Castlefest. 

De foto van Corvus Corax is gemaakt door Heiko Roith

3 augustus 2023
Village stage

Website

Bekijk ook