Bekijk de line-up

De Sprookspreker

Met een kistje vol verhalen

Een Sprookspreker is een middeleeuwse naam voor een verhalenverteller. Een middeleeuwse sprookspreker was een reizende artiest, die zijn verhalen vertelde op jaarmarkten of op feesten in kastelen.

De Sprookspreker vertelt middeleeuwse ridderverhalen en oude legendes. Hij opent een poort naar vergeten werelden waarin helden op queeste gaan. Uit zijn kistje vol verhalen tovert hij steeds weer een nieuw voorwerp, dat voor een nieuw verhaal staat. Ook vertelt de Sprookspreker interactieve improvisatieverhalen. Zijn verhalenkistje wordt dan door het publiek met voorwerpen gevuld, die door de Sprookspreker worden gebruikt om een verhaal te vertellen dat nog niet bestaat. Het resultaat is voor iedereen verrassend, ook voor de verteller.

De sprookspreker is als verhalenverteller een vaste gast op Castlefest. Vaak vertelt hij middeleeuwse verhalen over koning Arthur of Karel de Grote. Het verhaal Hoe Roeland ridder werd, zijn versie van het Roelandslied mét middeleeuwse geluidseffecten, was te zien in de online Castlefest home edition.

De verhalen van de sprookspreker zijn geschikt voor alle leeftijden en duren ongeveer 30 minuten.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

Website

Bekijk ook