Bekijk de line-up

Katja Moslehner

Katja werd geboren in een familie die al generaties in het theater gewerkt heeft, waardoor ze artistieke ervaringen met de paplepel kreeg ingegoten. Haar familie werkte in theater design, schilderkunst, theaterschilderingen, beeldhouwkunst, kostuums en meer. Sinds ze naar school ging, maakte ze deel uit van het schoolkoor en ze startte haar klassieke basis training tijdens de middelbare school. Haar eerste CD was de muziek van Hildegard von Bingen, waar haar liefde voor oude muziek en die periodes mee begon. 

Na de middelbare school studeerde ze Indologie en Religieuze wetenschappen in Leipzig. Hier besloot ze een zes maanden lange reis te maken naar India, waar ze Indiase Raga zang leerde en vele muzikale ervaringen op deed met muzikanten vanuit de hele wereld. Ze reisde naar Hawaii, Zuid en Oost Europa en ontdekte daar zoveel variaties van traditionele muziek. Na haar reizen verhuisde ze naar Berlijn en startte ze een muziek- en theatergezelschap met vrienden. Zeven jaar speelden en tourden ze samen, en namen ze een album op. 

Tussen 2013 en 2017 maakte Katja deel uit van FAUN en stond ze op vele festivals en concerten over de hele wereld. Er ontstond een samenwerking met de bekende groep Santiano, waardoor ze vervolgens werd uitgenodigd voor meer guest momenten, inclusief voor een uitverkocht O2 World Arena met 15.000 bezoekers. Ze gaf vele shows op radio en televisie, waaronder de Carmen Nebel Jubiläumsshow en de Duitse finale voor het Eurovisie Songfestival.

Momenteel is Katja betrokken bij het goede doel "Friedensdorf", dat zorg draagt voor kinderen in oorlogsgebieden. Het project heet Reinhard Mey & Friends "Meine Söhne geb'ich nicht"

In 2021 bracht ze haar eerste solo album uit: "Am Weltenrand" onder haar eigen label. Hiervoor zijn verschillende muzikanten gevraagd mee te spelen en het album werd geproduceerd door Fieke van den Hurk in de Dear World Studio in Hilversum. Dit resulteerde in een prachtig album gevuld met betoverende folk liedjes met een hint naar de oude muziek. 

In haar artistieke carrière werkte Katja samen met vele artiesten en groepen zoals Santiano, Subway to Sally, Corvus Corax, In Extremo, Efren Lopez, Maya Fridman, Erik Manouz, Versengold, Triskilian, Krayenzeit Serenity en vele anderen.

Nu is het tijd Castlefest te betoveren. Kom jij luisteren?

5 augustus 2022
Meadow stage

7 augustus 2022
Village stage

Website

Bekijk ook