Bekijk de line-up

Lezing: Sjamanisme & Animisme

Wortels in Siberië, bestemming Europa

Spirit of Wolf – Traditioneel sjamanisme

Voor deze editie van Castlefest komt ook de Wolf zich introduceren, in de vorm van Spirit of Wolf – traditioneel sjamanisme uit Chakassië. Mirjam van Donselaar (schrijfster van ‘De Heilige Nachten’ en eigenaar van ‘het Vrouwenrad’ en Izih Deer Kam) heeft drie initiaties in deze oeroude traditie en neemt jullie in dit uur mee naar diens animistisch gedachtegoed, waarbij we het hebben over wat dit kan betekenen voor onze huidige maatschappij en onze verhouding tussen mens en natuur.

We onderzoeken wat het animisme is, hoe we het in ons leven kunnen integreren en hoe we contact maken met de ziel van plant, dier, boom en abstractere zaken zoals de Hemel, Aarde, ons eigen huis, dorp, rivier en de elementen. We herontdekken de kracht en reikwijdte van ons bewustzijn en imaginair vermogen en hernieuwen onze verbinding met alles om ons heen, wat wij “de geesten” noemen. We leren hoe we dit contact kunnen leggen, onderhouden en versterken doormiddel van kleine dagelijkse rituelen, offergaven en het gebruik van gebed. Je leert over de kosmologie en hoe deze oude traditie de onzichtbare wereld beschouwt, en daarnaast krijg je praktische handvatten om thuis verder op dit onderwerp te gaan.

Iedereen kan zijn of haar verbinding met hun omgeving herstellen en verdiepen, het enige wat er voor nodig is, is een andere manier van kijken dan we tot nu toe hebben geleerd; onze omgeving niet zien als iets wat er enkel voor ons bestaat om er gretig gebruik van te maken, maar om er harmonieus mee te willen samen werken, in wederzijds respect en dankbaarheid. Vanuit deze grondhouding geloven wij, dat er grote stappen gezet kunnen worden om de balans in de wereld te kunnen herstellen.

Wat ga je leren:

  • achtergrond sjamanistische traditie ‘Spirit of Wolf’
  • wat is animisme en relevantie in huidige tijd
  • de drie werelden en de de rol ervan
  • wat zijn geesten en hoe maak ik contact: veranderende staten van bewustzijn
  • gebruik van visueel en imaginair vermogen
  • traditionele offergaven
  • dagelijks ritueel en verdieping van verbinding

7 augustus 2022

Castlefest Academy
15.30 - 16.30 uur

Website Izih Deer Kam Website Vrouwenrad

Bekijk ook