Live

Programma

Castlefest celebrates Ostara

Ostara: duisternis en licht in balans

Tijdens Ostara zijn de dagen even lang donker als licht: de lente is in aantocht. We vieren dat het licht langzaam overwint van de duister en doen dit met een passend programma.

Cesair

Cesair zal samen met ons Ostara komen inluiden. Er zijn weinig bands die zoveel vertelkracht hebben als Cesair en daarom vonden wij hen de perfecte match om iedereen mee te nemen van het duister naar het licht.

Cesair verweeft de eeuwenoude mythen en legenden van deze aarde in melodieën, en houdt de wereld van onze voorgangers in ere door nieuw leven te geven aan dat wat niet vergeten mag worden. Hun nummers, uitgevoerd op een scala aan traditionele en moderne instrumenten, en gezongen in talloze talen, vertellen verhalen van vergane tijden. Zelfs als je de taal niet spreekt nemen ze je mee naar een wereld van geschiedenis en traditie, en onthullen ze de rijkdommen verscholen in die oude sagen. Dans, luister en laat jezelf meevoeren door hun mythische muziek.


Harmony Glen

Vanuit tot de nok toe gevuld met folk zangers en overvolle pints bruisende pubs, steeg een band boven iedereen uit om het tot een van de grootste namen in de Nederlandse Folk scene te schoppen. Harmony Glen timmert sinds 2005 aan de weg terwijl ze traditionele folk met pop, rock en goed bier mengen tot een muziek stijl die iedereen omver blaast en weer terug op de voeten.

Het begon jaren geleden met een reeks late folk sessies en pub bezoeken en ontwikkelde zich in een leven van toeren door heel Europa. Ze waren nergens meer weg te denken: Denemarken, Duitsland, Polen, Oostenrijk, Italië, Frankrijk, België en zelfs zo ver als de Azoren.

Uiteindelijk bevoeren zij de zeeën en maakten ze vele reizen naar Engeland en Ierland. In 2013 deden ze zelfs mee in de Fleadh Cheoil waar ze eerste Nederlandse band OOIT (ja, de capslock is bewust) waren die de finale van de Irish Music World Championships hebben bereikt. Met de wind in de zeilen werden de Verenigde Staten de volgende bestemming. Hun plannen om de wereld te veroveren gingen grandioos, totdat Corona toesloeg.

In 2020 vierde Harmony Glen vijftien jaar on the road (veiling thuis in lockdown uiteraard) door hun nieuwste album ‘Sing Me a Song’ uit te brengen, met vele vrienden die zij onderweg gemaakt hebben. Nu zijn ze in staat om hun plannen om de wereld te veroveren weer op te pakken - folk nummer voor folk nummer. En wie weet, misschien zal Harmony Glen Mars ook wel claimen (als NASA nou eens reageert)! Maar voor nu: LAAT DE SHOW WEER BEGINNEN!