Verblijf

Camping

Pitch die tent!

Tickets

Ticket voor de Castlefest camping zijn alleen verkrijgbaar tijdens de voorverkoop! Bij de kassa worden er geen campingtickets meer verkocht. Zie deze pagina voor een overzicht van de verschillende soorten tickets. Om op de Castlefest camping te verblijven heb je een Castlefanatic ticket inclusief camping toegang nodig.

Check-in

Inchecken voor de camping kan op donderdag tussen 10:00u en 23:59u bij de hoofdingang van het festival. Vanaf vrijdag kan je hiervoor tijdens de openingstijden van het festival terecht.

Stappen check-in:

 1. Je komt met de auto of pendelbus aan op de algemene festival parkeerplaats.
 2. Je loopt met je kampeerspullen vanaf de parkeerplaats naar de hoofdingang. LET OP, dit is een flinke wandeling!
 3. Bij aankomst bij de ingang check je in. Je laat je campingticket scannen en krijgt een polsbandje en een vuilniszak.
  Is je vuilniszak vol? Dan krijg je bij de campingreceptie een nieuwe. Zo houden we samen de camping schoon.
 4. Vervolgens loop je naar de camping, daar wordt je bandje gecontroleerd en kun je een plekje gaan zoeken en je tent opzetten!
 5. Genieten, feestvieren!

Faciliteiten

Veldindeling

De kampeervelden zijn verdeeld in vakken, je bent vrij om je tent naar eigen inzicht binnen deze vakken te plaatsen. Er is geen stiltegebied ingericht, hou er rekening mee dat het ook ’s avonds nog rumoerig kan zijn, vooral in de buurt van de Party Area.

Stroom

We hebben op de festivalcamping geen elektriciteit beschikbaar. Wel kan je je mobieltje tegen een vergoeding opladen op de camping.

Water

Bij de douches kan je een (aangegeven) drinkwaterpunt (kraantje) vinden. Drinkwaterpunten zijn aangegeven door middel van een bordje. Zonder bordje is het geen drinkwater. Het water uit de wasbakken bij de toiletten is geen gecontroleerd drinkwater.

Mindervaliden

Onze nieuwe campingvelden zijn helaas niet geschikt voor mensen met een fysieke beperking. Niet alleen zijn de velden zelf onverhard, maar de afstand van de parkeerplaats tot de camping is erg groot. Er is geen pendeldienst naar de camping, ook zijn er geen speciale faciliteiten aanwezig. Zie deze pagina voor een overzicht van campings in de buurt.

Kookzone

Koken is toegestaan op de daarvoor ingerichte kookplaats op het campingterrein en alleen met behulp van type C206, CV300 Plus of CV 470 Plus gasflessen. Hier staan tafels waar je je eten op kunt bereiden en is een wateraansluiting aanwezig. Ook hier is géén stroom.


Party Area

In de Party Area kan je tot in de late uurtjes verder feesten. Grijp je bodhran en schuif gezellig aan voor een goede pul mede en een lekkere late-night snack!

Op vrijdag t/m maandag is er een ontbijtservice opgezet waar je tussen 7:00u en 10:00u een speciaal aanbod aan lekkere ontbijtopties kunt halen.

de Party Area ligt is onderdeel van Meadow Fields, daarom is het tegenwoordig overdag ook geopend voor festivalbezoekers.
Op vrijdag, zaterdag en zondag ren je om 10:00u vanaf de Party Area meteen het festivalterrein op!
Tussen 20:00 en 21:00 (zondag : tussen 17:00 en 18:00) is de Party Area even gesloten, vanaf dat moment kan je via de algemene hoofdingang van en naar het festivalterrein.

Bagagependeldienst

Verblijf jij op de camping? Laat dan tegen een kleine vergoeding je bagage van de parkeerplaats naar de camping vervoeren. Zo kun jij in alle rust zonder sjouwen de wandeling naar de camping maken.

Openingstijden

Van parkeerplaats naar terrein
Donderdag van 09.00u tot 16.00 u
Vrijdag van 9.00u tot 12.00 u
Ophalen op de parkeerplaats kan vanaf een half uur na vertrek van de bus tot 1,5 uur erna.

Van terrein naar parkeerplaats
Maandag van 08.00u tot 12.00u
Ophalen op de parkeerplaats kan vanaf een half uur na vertrek van de bus tot 1,5 uur erna.

Kosten

2 euro per persoon enkeltje, max 4 artikelen per persoon.
LET OP: alleen gepast betalen mogelijk!

Procedure

Lever je bagage in bij het inleverpunt op de bezoekersparkeerplaats of terrein. Betaal hier €2,- en ontvang de kleurcode van jouw bagagebus. Zorg dat je binnen 1.5 uur je bagage ophaalt. Wandel in alle rust naar de camping of parkeerplaats en wanneer je gearriveerd bent, kun je jouw bagage ophalen bij de corresponderende kleur marktkraam.

Campingregels

 • Bezoekers van de Castlefest Camping accepteren de beperkingen van een festivalcamping. Hoewel er te allen tijde medewerkers van Vana Events aanwezig zijn op het campingterrein, neemt Vana Events geen verantwoording voor schade, diefstal of verlies van eigendommen. Kampeerders jonger dan 16 jaar moeten begeleid worden door een volwassene.
 • Op het terrein gekocht glazen flessen en eventuele (LARP)wapens die je als onderdeel van je kostuum hebt meegenomen zijn op de camping niet toegstaan. Je kan deze bij de ingang van de camping tijdelijk in bewaring geven in de wapenkluis. Gasflessen en andere niet op de camping toegestande voorwerpen worden niet door ons bewaard.
 • Koken is alleen toegestaan op de daarvoor ingerichte kookplaats op het campingterrein en alleen met behulp van type C206, CV300 Plus of CV 470 Plus gasflessen. Het gebruik van andere typen gasflessen of (wegwerp)barbeques of het koken buiten de kookplaats is op last van de brandweer ten strengste verboden.
 • Hou rekening met je buren. Zet je tent niet in die van een ander en probeer na 23:00u zo veel mogelijk stil te zijn op de kampeervelden. Partytenten en andere grote bouwsels gaan ten koste van de ruimte voor slaaptenten. De organisatie kan beslissen dat een partytent moet worden afgebroken. De grootte van je tent moet overeenkomen met het aantal personen dat daadwerkelijk in de tent slaapt. 
 • Een hulphond moet duidelijk als zodanig herkenbaar zijn, bij voorkeur met hesje of deken. Er kan worden gevraagd naar een hulphond certificaat. Hulphonden dienen buiten het campingterrein te worden uitgelaten. 
 • Afval dient netjes opgeruimd te worden in de afvalzak die je krijgt bij aankomst. Afvalzakken kun je kwijt in de daarvoor bestemde containers. Een nieuwe afvalzak kun je ophalen bij de campingreceptie of de infostand bij de hoofdingang.
 • De camping is onderverdeeld in vakken waar je je tent kan plaatsen. De brandgangen die zich tussen afgbakende vakken bevinden, dienen ten allen tijde vrijgehouden te worden. Tenten die zich in de branggangen bevinden, worden onmiddelijk verwijderd door de organisatie.
 • Het is niet mogelijk om met de auto op het campingterrein te komen. Auto's, busjes, fietsen en motoren kan je op eigen risico parkeren op de parkeerplaats. Overnachten op de parkeerplaats is verboden.
 • Er zijn geen voorzieningen voor mindervaliden aanwezig op de festivalcamping. Vanwege de afstand tot de parkeerplaats en de kwaliteit van de kampeervelden raden we mensen met een fysieke beperking af om van de camping gebruik te maken.
 • Niet toegestaan op de camping: 
  open en gesloten vuur (rookwaren zoals sigaretten, kaarsen, fakkels, waxinelichtjes, barbeques, vuurpoi, vuurspugen, wierrook), gasflessen (m.u.v. wegwerpbusjes C206, CV300 Plus en CV470Plus), (LARP)wapens, drugs, glas, versterkt geluid, generatoren, dieren (m.u.v. duidelijk herkenbare hulphonden), uitdelen of verhandelen van flyers en ander (promotie)materiaal en alle voorwerpen waarover de organisatie ter plekke beslist.
 • De organisatie behoudt zich het recht om zonder teruggave van gelden iemand permanent van de camping te verwijderen.

  Boek nu je tickets inclusief campingtoegang!

  Openingstijden Camping

  van donderdag 10:00u tot maandag 10:00u

  Tickets