Blog

Castlefest 2022 Programmaboekje

Met trots presenteren we het programmaboekje van Castlefest 2022. Hierin vind je de plattegrond, blokkenschema's cateringopties en standhouders die dit jaar aanwezig zullen zijn. Om zoveel mogelijk informatie met jullie te kunnen delen, zijn er net als in 2019 een Nederlandstalige versie en een Engelstalige versie van het boekje.

Verschillende versies van hetzelfde programmaboekje

We vinden het belangrijk om onze voetafdruk als festival zo klein mogelijk te houden. Al jaren delen we samen de gedachtegoed om lief te zijn voor Moeder Aarde. Zo wordt er ieder jaar gekeken waar we vooruitgang kunnen boeken in duurzaamheid en het verminderen van afvalstromen.

Tijdens het opruimen tijdens en na het evenement vinden we veel boekjes op het terrein en in ons afval. Dit heeft ons doen inzien dat de papieren boekjes vaak toch als een wegwerp product worden gezien. Om de hoeveelheid weggegooid papier te verminderen en ons terrein schoner te houden, hebben we dit jaar drie verschillende opties:

Issuu

Allereerst kun je het programmaboekje vinden tussen onze publicaties op Issuu. Issuu is een platform waarop je online door tijdschriften en boekjes kunt bladeren. Ook is er een app om het bladeren op mobiel extra makkelijk te maken (en maakt het boekje ook te lezen zonder gebruik van internet).

Je vindt het Nederlandstalige boekje hier: Issuu in het Nederlands
Het Engelstalige boekje staat hier: Issuu in English

Het boekje via Issuu lezen bespaart veel ruimte op je telefoon. Mocht dit toch niet werken op jouw telefoon, bekijk dan hier de Nederlandse en Engelse versies.

Print wat je nodig hebt

We snappen dat niet iedereen ervan houdt om deze informatie op de telefoon te lezen. Maar ook dat onze boekjes informatie bevatten die niet voor iedereen relevant is. Wanneer je Castlefest één dag bezoekt wil je graag het blokkenschema van die dag weten, maar de blokkenschema's van de andere dagen zijn wellicht overbodig.
Daarom hebben we nu ook een printbare versie van beide talen beschikbaar. Deze uitgeklede versies bevatten weinig kleur en niet alle uitgebreide achtergronden. Zo kun je thuis precies de pagina's printen die je wil hebben zonder dat inkt op gaat aan versieringen.
(En zeg nou zelf: Is het niet ideaal om zo op het blokkenschema in te kunnen kleuren wat je allemaal wil zien?)

Je vindt de printbare Nederlandse versie hier als spreads, en hier als pagina's.

Je vindt de printbare Engelse versie hieren hier als pagina's.

Bij de infostand

Natuurlijk is er ook een groep mensen die het boekje graag mee naar huis neemt en bewaart. Voor hen zijn er bij de infostand programmaboekjes verkrijgbaar voor een 1/2 munt. De opbrengst hiervan gebruiken we voor de extra kosten door te kiezen voor gerecycled papier.

De losse plattegrond

Aanvullend hebben we ook de plattegrond als losse afbeelding.

  • Klik hier voor de Nederlandse versie
  • Klik hier voor de Engelse versie
  • Klik hier voor de Nederlandse versie met weinig kleur
  • Klik hier voor de Engelse versie met weinig kleur

Ook zijn we dit jaar aangesloten bij de Green Deal Circular Festivals. Dit is een groep festivals die samen streeft naar het organiseren van circulaire evenementen. Op vrijdag 5 augustus hebben we in de Academy meer aandacht hiervoor. Je vindt het programma daarvoor hier

Bekijk ook