Blog

Standhouder: Overthemoon

2020 was een uitdagend jaar voor ons. We hebben geen mooie festivals voor jullie mogen organiseren, wat helaas ook financieel impact had. We zijn daarom enorm ontroerd door enkele standhouders die besloten hun standgeld aan ons te doneren. We willen hen daarom graag in het zonnetje zetten en stellen hen en hun producten graag aan je voor!

Vandaag laten we je graag kennis maken met Overthemoon:

Mijn naam is Joana en ik kom al zeven jaar met mijn kraam met handgemaakte kleding op veel verschillende markten. Daarvoor heb ik zes jaar in het buitenland gewoond, waar ik de laatste twee jaar ook een winkeltje had. Terug in Nederland heb ik die draad weer opgepakt, ik ben van naam veranderd en zo ontstond Overthemoon. Het eerste jaar heb ik op wat kleinere evenementen gestaan om te kijken hoe alles liep en zes jaar geleden stond ik voor het eerst op Castlefest. Ik werd in een keer geplaatst en daar ben ik Vana nog altijd heel dankbaar voor. Daardoor heb ik meer naamsbekendheid gekregen, kon ik een vaste klantenkring opbouwen en wat voor mij het allerbelangrijkste was: ik voel mij er thuis. In 2002 kwam ik al als bezoeker, maar dat ik er ooit als standhouder zou staan, had ik nooit durven dromen.

Ik werk voornamelijk in opdracht. Maatje meer, maatje minder, langer van bouw of juist wat korter? Ik pas elk model aan en ben daar zeven dagen in de week mee bezig. Dit doe ik met heel veel plezier want het is en blijft mijn hobby. Door deze hobby heb ik heel veel lieve mensen ontmoet en ook vele grappige of lieve dingen meegemaakt. Zo werd er in mijn kraam eens aan mijn jurk getrokken omdat men dacht dat ik ook een paspop was. Het was wel schrikken toen de paspop opeens bleek te praten... 

Ik hoop iedereen weer te zien in de zomer van 2021, heel graag tot dan!

Bekijk hier meer werk van Overthemoon.

Bekijk ook