Blog

Onze eigen Castlefest app

Met trots presenteren we: onze eigen Castlefest app!

Het is geen geheim dat we al lange tijd graag een eigen app willen. Vanuit gebruiksgemak, informatie in je hand, maar ook duurzaamheid - want met een app zijn er minder papieren boekjes en flyers nodig. Zo maken we samen Castlefest ieder jaar een beetje groener.

De app

De zoektocht naar de juiste app is zeker niet makkelijk. We hebben ons verdiept in de mogelijkheden en hebben uiteindelijk een platform gevonden dat aansluit bij onze wensen. De afgelopen tijd hebben we de app voor jullie ingericht en heeft een testpanel ons geholpen om de app zo goed mogelijk in te richten.

Nu is hij hier! Download de Castlefest app op de volgende plekken:

Play Store: https://play.google.com/store/apps/details?id=app.tmsqr.festival.castlefest

App Store: https://apps.apple.com/nl/app/castlefest/id6504490283

We hebben ons best gedaan om zoveel mogelijk onderdelen van onze website en het programmaboekje terug te laten komen in de app. Zo kun je alle bands, acts, de plattegrond en het catering aanbod er in vinden. Net zoals op de website wordt een act pas zichtbaar op het moment dat we deze op social media aankondigen. Neem dus vooral dichter naar het evenement nogmaals een kijkje in de app.

TIP: Klik thuis alvast een keer op alle pagina’s die je tijdens Castlefest verwacht te gebruiken. Zo zijn ze al geladen en kun je tijdens Castlefest ook zonder internet (en in vliegtuigmodus) alle onderdelen van de app gebruiken.

Gebruik van de app

De Castlefest-app is te herkennen aan ons logo in het icoon.
Als je de app opent, kom je op de homepage terecht. Hier vind je relevante nieuwsberichten, een aftelklok en linkjes naar onze social media-kanalen.

Onderin staat het menu:

  • Home
  • Map
  • Time Table
  • Line-up
  • More

Map

Hier open je de Engelstalige plattegrond met daarop ook de openingstijden per gebied. De Nederlandstalige plattegrond vind je onder het kopje More.

Time Table

Hier staat het blokkenschema van de podia, entertainment en Castlefest Academy. Rechtsbovenin kun je van dag veranderen. Ook heb je de optie om de optredens als lijst weer te geven, per tijd of per locatie.

Als je een programma-onderdeel aanklikt kun je hem als favoriet markeren. Op dat moment verandert hij van kleur in het blokkenschema en je krijgt 15 minuten voordat het begint een melding. Als een act meerdere keren optreedt, markeert hij automatisch het eerste optreden als favoriet. Je kunt een ander optreden kiezen door te klikken op ‘Show all’ en daar het juiste optreden te selecteren.

Let op: je ontvangt alleen meldingen als je dit toestaat via de instellingen van je telefoon.

Wanneer een groep veel verschillende activiteiten heeft, zoals de Heidense Bende en de Instrumentenmarkt, vind je een overzicht van de tijden in hun informatie op de line-up pagina.

Line-up

Deze pagina werkt bijna hetzelfde als hier op onze website. Je ziet alle programma-onderdelen en kunt rechtsboven filteren per dag en per categorie. Als je een act als favoriet hebt gemarkeerd staat hij hier bovenaan je lijst.

More

Hier vind je verschillende pagina’s met informatie. Zo vind je hier de openingstijden van het festival en de camping, de pendelbus tijden en hoe je ons bereikt tijdens het festival.

Daarnaast vind je net zoals in het programmaboekje een overzicht van alle standhouders per gebied en kun je ontdekken wat voor eten en drinken je kunt halen bij de cateraars.

De app onthoudt waar je bent gebleven op de pagina, dus zo wissel je bijvoorbeeld eenvoudig tussen het catering menu en de Map.

Notificaties

De app geeft dus een melding een kwartier voordat een act begint. We hebben gemerkt dat dit ook erg afhangt van de instellingen op je telefoon, dus hou ook zelf de tijd in de gaten als je een act niet wil missen.

We kunnen vanuit de organisatie via de app notificaties sturen. Dit zullen korte berichten zijn die je terug kunt vinden onder het bel icoontje op de Home pagina.
We maken hier alleen gebruik van met algemene meldingen zoals de sluiting van het terrein, in het geval van calamiteiten of wanneer er grote wijzigingen zijn.

Feedback

Wij kijken er naar uit om met jullie deze app voor het eerst te gebruiken tijdens Castlefest 2024. Wanneer dit goed bevalt hebben we al plannen om de app in de toekomst nóg beter te maken.

Heb je na het gebruik van de app feedback voor ons? Dan ontvangen we deze graag na Castlefest via info@castlefest.nl!

Bekijk ook