Blog

Standhouder: Zielenklanken

2020 was een uitdagend jaar voor ons. We hebben geen mooie festivals voor jullie mogen organiseren, wat helaas ook financieel impact had. We zijn daarom enorm ontroerd door enkele standhouders die besloten hun standgeld aan ons te doneren. We willen hen daarom graag in het zonnetje zetten en stellen hen en hun producten graag aan je voor!

Vandaag laten we je graag kennis maken met Zielenklanken:

Ik ben Rob, fulltime ondernemer. Sinds 2007 ZZP-er in de ICT. Omdat ik soms wel eens tussen opdrachten zit heb ik meerdere hobby's doorgevoerd in mijn ondernemerschap. Ik ben verslaafd aan klanken. Ik word altijd aangetrokken door klankschalen. Klankschalen kiezen ons uit, niet andersom. Mijn eerste klankschaal, daar werd ik enorm door gegrepen, die moest ik kopen. Later had ik er zoveel verzameld dat ik bij Yogascholen langs ging om daar klankconcerten te geven. Nog weer later ben ik ook zelf klankschalen gaan verkopen; daar kwamen steeds meer instrumenten bij. Maar het moesten wel instrumenten zijn die je kon spelen vanuit je gevoel, of wel vanuit je ziel. Zo heb ik de bedrijfsnaam Zielenklanken bedacht. In 2009 begonnen met het verkopen van windchimes zoals Koshi’s en Zaphir’s. Later kwamen daar steeds meer muziekinstrumenten bij die je vanuit je gevoel zonder veel oefening kan bespelen, zoals sjamanendrums en klankschalen. Ik ben echt verslaafd aan geluiden.

Samen met mijn dochter Sasha heb ik sinds 2015 een kraam op Castlefest gehad. Door Sasha ben ik hier terecht gekomen. Mijn dochter Sasha is goudsmid, samen met twee van haar vrienden bemenst zij de kraam en zij verkopen ook nog hun zelfgemaakte sieraden. Hun werk vind je in mijn kraam en op de website goudsmederijscholten.nl.

In 2017 of 2018 had ik op mijn kraam een grappig instrument Kazoo genaamd. Ik verkocht ze voor een euro geloof ik. Ineens van het ene op het andere moment vlogen ze eruit. Er was een concert bezig van Prima Nocta, ik hoorde de zanger ineens zeggen, "Allemaal meedoen in koor! Dit nummer is speciaal voor iedereen met een Kazoo!" Ik moest erg lachen, dat waren mijn Kazoo's. Later ben ik ook nog stenen gaan verkopen en allerlei dingen waarvan ik dacht dat de Castlefest bezoekers die mooi zouden vinden.

Castefest is altijd een soort warme deken voor me. Vroegah, wilde ik altijd roady worden, met een rockband op tournee: opbouwen, afbreken, rampen (dat is met flightcases sjouwen of een ramp oprijden afrijden). Dat heb ik een tijd gedaan op Parkpop als vrijwilliger. Dat is het niet geworden, roady, maar Castlefest maakt die ervaring helemaal goed. Of die keer dat het flink had geregend, er lag een diepe plas pal voor mijn kraam. Ik vroeg aan de Castlefest organisatie of daar wat aan gedaan kon worden. Even later kwamen er gewoon een paar vrijwilligers met een rijplaat aanlopen. Probleem opgelost. Kijk daarom kom ik er zo graag, dikke pluim altijd voor de vrijwilligers.

Meer over Zielenklanken en het uitgebreide aanbod aan muziekinstrumenten vind je op: windchimes.nl

Bekijk ook