Blog

Standhouder: EarCatchers

2020 was een uitdagend jaar voor ons. We hebben geen mooie festivals voor jullie mogen organiseren, wat helaas ook financieel impact had. We zijn daarom enorm ontroerd door enkele standhouders die besloten hun standgeld aan ons te doneren. We willen hen daarom graag in het zonnetje zetten en stellen hen en hun producten graag aan je voor!

Vandaag laten we je graag kennis maken met EarCatchers:

EarCatchers: een uit de hand gelopen (on)werkelijkheid

Het was hét goede voornemen van 2011. Op 1 januari schoot het idee in mijn hoofd. Als een pijl vloog het erin en kwam er nooit meer uit. Het bleef daar groeien, een eigen leven leiden en gaf geen rust. Het moest! Net zoals je opeens een hele doos chocolade moet opeten. Ken je dat gevoel? Zo eentje was het. Het was moeilijker om er niets mee te doen dan wel. En zo won de verleiding en kwam EarCatchers tot leven: earcatchers.eu .

EarCatchers zijn oorsieraden waar je geen gaatjes voor nodig hebt. Je hoeft geen gaatjes te hebben. Kan wel natuurlijk, maar de sieraden gaan niet door het oor. Het zijn design handgemaakte modellen ear cuffs, ear wraps en ear climbers. De materialen zijn zorgvuldig uitgekozen: 925 sterling zilver, verguld zilver (met een 3 micron laagje 24K) en gerhodineerd sterling zilver. Uitsluitend materialen waar je geen allergische reacties van kunt oplopen. Dát geven we mee. Maar ook dát krijgen we als reactie terug van onze klanten. De reacties zijn soms overweldigend, iets dat we van tevoren niet konden voorzien. Blije mensen die vroeger door allergieën, verkeerd geprikte oren, een uitgescheurde of verminkte oorlel of oorschelp geen oorbellen konden, mochten of wilden dragen. Zij vinden in EarCatchers de mogelijkheid om nu de oren wel te versieren. Wat hebben we daar positieve reacties over gekregen. Dat doet ons goed. En dat stelt ons gerust dat het Nieuwjaarsvoornemen wel goed was. Het had zo moeten zijn.

EarCatchers zijn oor- en adembenemende creaties van getalenteerde artiesten en vakmensen waar we samen de passie mee delen, samen mee werken en samen mee hopen om een stukje geluk over te brengen. Ja, geluk. Dat is wat ons marktkraampje op Castlefest verkoopt. Een klein stukje geluk, een ‘Yes’ blik in de ogen. Want zonder de ‘Yes’ in de ogen, krijg je een model niet mee. Dan kijken we samen naar het volgende, en naar het volgende, en al ben je al heel de dag bij ons, we gaan zo door totdat je ogen gaan stralen en de spiegel je glimlach doet verschijnen. Door de vele gesprekken met jullie werken we inmiddels ook met materialen als koper en brons voor modellen die naar een andere kleur, sfeer, thema of gelegenheid verlangen. Een uitbreiding van kleur, kraal en edelsteen naar meerdere werelden. Dit hadden we zonder Castlefest niet zo ver kunnen laten komen. Want op Castlefest komen de ideeën bij elkaar. En op Castlefest komen ze weer terug en hopelijk soms als EarCatchers.

Na de allereerste ‘pijl’ op 1 januari 2011 duurde heel lang voordat we deel konden uitmaken van een van de meest opmerkelijke festivals. Waar maar één factor voor ‘succes’ speelt. En dat zijn de mensen. De mensen die Castlefest (on)werkelijk maken. De mensen die Castlefest organiseren en de mensen die Castlefest bezoeken. Ja, jij… Jij houdt ons bij Castlefest en jij zorgt dat we steeds terug willen komen. Jouw gesprekken, jouw goedheid, jouw openheid, je wensen en dromen, jouw jij. En zelfs als we het hoofd uit de wolken halen, en met feiten en cijfers gaan spreken, trekken we een klein stukje realiteit bij (waar jij ook een rol in speelt): als het ieder jaar lukt om ruim 40.000 mensen bij elkaar te brengen zonder enorme rijen voor de wc’s en papiertjes/bekertjes op de grond, dan heb je de droom van iedereen wel waar gemaakt. Dan heb je (ja, jij) twee geest-dodende demonen uitgeschakeld en kan de geest van Castlefest al die ruim 40.000 harten verwarmen. Een heel lang weekend lang. Tot de volgende editie. Daar zijn we verliefd op geworden. Al zeven jaar lang.

Kom eens bij ons (web)kraampje kijken! EarCatchers zijn net zoals Castlefest: adembenemend, niet altijd de goedkoopsten maar elke cent dubbel en dwars waard. Je neemt een onvergetelijke belevenis en een heel stuk geluk mee. En als je geen ‘Yes’ model je glimlach voor de spiegel tovert, dan hebben we nog altijd een dropje voor je 😊

Bekijk ook