Blog

Vana Grimoire: Twoia

The Wonder Of It All

Op Castlefest kun je allerlei prachtige wezens vinden. Piraten, vikingen, Disney prinsessen en tovenaars: je kunt het zo bijzonder niet verzinnen, of het is er. Tussen de vele magische figuren die zich over het terrein bewegen, vind je ook enkele wezens die stil staan. Ze bewegen niet, maar vormen al jaren een vertrouwd gezicht op Castlefest. Je herkent ze van verre en ze heten je op vriendelijke wijze ieder jaar weer welkom. De komende tijd zullen we in onze Vana Grimoire aandacht besteden aan de unieke beelden van Castlefest.

Laat je verwonderen

Vanaf een rots kijkt deze dame iedereen uitnodigend aan. Het is Twoia, het elvenmeisje dat sinds 2007 op Castlefest te vinden is. Twoia werd bedacht door Martin Jansen. Martin was jarenlang de creatieve geest achter vele belangrijke elementen die de Vana evenementen zo kenmerken. Je zult zijn naam in onze volgende Grimoires over de beelden vaker gaan tegenkomen. Samen met zijn zus Irma maakte hij deze beelden. Verwondering, schoonheid en respect waren de kernwaarden van hun werk: de kunst van het je kunnen blijven verwonderen over al het moois in de wereld. Haar naam Twoia is dan ook niet zomaar gekozen: The Wonder Of It All.

Een jaartje vakantie

Hoe sterk ook, zelfs beelden zijn kwetsbaar voor de tand des tijds. Na bijna negen edities Castlefest bijgewoond te hebben, had Twoia wat liefde nodig om haar weer de uitstraling te geven als vanouds. In 2015 was zij daarom eenmalig niet aanwezig op Castlefest, maar rustte zij uit tijdens een welverdiende vakantie. Ze verbleef bij Jeroen van Magic Within, die haar haar prachtige uitstraling en magie teruggaf. Haar prieel was overigens wel te vinden op Castlefest, met een boodschap van Twoia over haar afwezigheid. Sinds 2016 is Twoia weer ieder jaar aanwezig, en is ze ook te spotten in de online uitzendingen zoals de Castlefest Home Edition en Castlefest celebrates Ostara.

Omarm het vuur in jezelf

Twoia vraagt je om de verwondering niet te verliezen. Op haar hand rust een vlinder - een koninginnepage. Deze vlinder, die opvalt door haar opvallende kleuren, is een prachtige verschijning in de natuur. Ze vliegt gracieus boven de velden en past daarin perfect binnen de wereld van verwondering. Vlinders symboliseren transformatie en bemoedigen je om letterlijk en figuurlijk het vuur in jezelf te omarmen, de vleugels uit te slaan en op zoek te blijven gaan naar dat wat jou gelukkig maakt. Wees wie je wil zijn, piraat of prinses, ga op pad, ervaar, heb lief en blijf verwonderen. Twoia kan dat alleen maar toejuichen!

Bekijk ook