Bekijk de line-up

Árstíðir

Aangrijpende refreinen, gehuld in zachte en soms verrassende arrangementen

De liedjes van Árstíðir komen regelrecht uit het hart en worden gevormd door millennia aan Ijslandse cultuur verweven met geluiden uit de moderne tijd. Ze maakten de oudste noordelijke hymn Heyr himna Smiður bekend bij een internationaal publiek. Al meer dan tien jaar is Árstíðir sterk aanwezig in de Europese folk- en metalscene, door te toeren en samen te werken met onder meer Sólstafir en Anneke van Giersbergen. 

Tijd is een centraal thema in het werk van Árstíðir en de naam van de band betekent seizoenen in het IJslands. Hun teksten zijn geïnspireerd op de altijd veranderlijke IJslandse weersomstandigheden. Het handelsmerk van *Árstíðir’*s muziek is het gebruik van vocale harmonieën. Alle drie de leden hebben sterk onderscheidende karakters en zingen zowel solo als samen, waarbij hun vocalen zich vermengen tot prachtige golven van emoties, aangevuld met strijkarrangementen.

Door de jaren heen toerde Árstíðir door meer dan 30 landen op drie continenten en bouwde een toegewijde fanbase op die ook vier van de acht albums van de band financierden. De mannen van Árstíðir hebben een diepe persoonlijke relatie opgebouwd met hun fans en verwelkomen iedereen warm tijdens hun show op Castlefest dit jaar.

4 augustus 2024
Forest stage

Website

Bekijk ook