Bekijk de line-up

PerKelt

Muziek die je ziel raakt en je laat dansen, lachen en liefhebben

PerKelt is een ‘Pagan Speed Folk’ band gebaseerd in London. Hun vrijheidspoëzie en vreugde combineren zij met super snelle, sterke ritmes en vrolijke melodieën. De muziek van PerKelt mengt de upbeat motor van drums en gitaren met hun handelsmerk van ‘ongeëvenaarde duellen tussen de viool en fluit’, zang en de tribale vibes van de didgeridoo. Enigszins buiten de grenzen van de normale muzikaliteit raakt PerKelt je ziel aan en laten ze je dansen, lachen en liefhebben.

Paya Lehane, een Tsjechische getalenteerde fluitist, begon haar optredens toen ze slechts vier jaar oud was; Stepan Honc won de nationale klassieke gitaar wedstrijd ‘Guitarreando’ in 2002; David Maurette, de drummer van de band, begon zijn muzikale carrière als tiener met de Franse metal band ‘Shades of Syn’; Duncan Menzies is een perfect voorbeeld van de beroemde Schotse fluitstijl (en Schotse humor); en de Tasmaanse (Aus) Jay Fraser maakt het geluid van de band af met zijn didgeridoo. 

De band ontmoette elkaar in de mystische onderwereld in London en reist nu rond de wereld, waar zij hun publiek uitnodigen om te participeren en te genieten van hun vrije ziel, levensvreugde en liefde voor muziek. Hun muziek is geïnspireerd door allerlei verschillende heidense rituelen en vertelt verhalen over magie, natuur en de schoonheid van de menselijke ziel en hart. De band is vaak geprezen voor hun energieke authenticiteit en de spirituele reis die hun muziek het publiek geeft. Vanwege deze lof heeft PerKelt ooit de belofte gemaakt nooit te stoppen, een belofte gemaakt toen een jong kind met tranen van blijheid naar hen toe kwam omdat ze het zo mooi vond.

En beloofd is beloofd! PerKelt heeft sindsdien vier, alom geprezen, albums uitgebracht, heeft verschillende awards gewonnen, heeft honderden optredens gedaan in Europa en, dankzij dit magische ding ‘ internet’, heeft nu een toegewijde wereldwijde fanbase. 

5 augustus 2022
Village stage

6 augustus 2022
Meadow stage

7 augustus 2022
Meadow stage

Website

Bekijk ook