Bekijk de line-up

Studio Epona

Maak kennis met de kunst van hand poked tatoeages

Castlefest is DE plek waar iedereen zichzelf kan zijn, en vrij is om zich te uiten op hun prachtig eigen en unieke manier. Natuurlijk is kunst een van die voornaamste uitingen, en zeker tatoeage kunst laat aan de buitenkant zien wie we van binnen zijn. Het draagt een stukje van onze essentie, wat we belangrijk vinden in het leven, van welke dingen we genieten, en wat ons letterlijk en figuurlijk vormt. De kunstvorm is al duizenden jaren oud, en werd vroeger gedaan door met een scherp object zoals vuursteen of bot, een pigment in de huid te werken. Ondanks de uitvinding van de tatoeage machine, wordt deze primaire vorm van tatoeëren nog steeds overal ter wereld gedaan. Het enige verschil met duizenden jaren geleden is dat we vandaag de dag gebruik maken van steriele naalden en inkt, maar de essentie is nog steeds hetzelfde en maakt deze vorm van tatoeëren heel speciaal. Hier in het westen wordt het meestal “hand poked” genoemd.

Studio Epona is een GGD-goedgekeurde tatoeage studio, gespecialiseerd in hand poked Keltische, Nordic en pagan tatoeages. Deze worden volledig met de hand gezet, en er wordt dus geen gebruik gemaakt van een machine. Op Castlefest 2022 zullen we enkele demonstraties verzorgen zodat je zelf eens kan zien hoe zo'n hand poked tatoeage precies gezet wordt. De demonstraties duren een uur, en worden gehouden om 11:00, 16:00 en 19:00 uur. Daarnaast verkopen we kleding en tassen met unieke ontwerpen, en staan we natuurlijk klaar om al je vragen over tatoeages te beantwoorden. We kijken er enorm naar uit, en zien je graag langskomen bij de stand!

Let op; het is niet mogelijk om op Castlefest zelf een hand poked tatoeage te laten zetten. Uiteraard ben je wel van harte welkom om informatie in te winnen en vrijblijvend een afspraak te maken in onze studio in Rotterdam om je ideeën te bespreken.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

7 augustus 2022

Website

Bekijk ook