Bekijk de line-up

Waldkauz

Eeuwenoude magie, de kracht van de natuur en de dans van leven en dood

Liedjes over eeuwenoude magie, de kracht van de natuur en de dans van leven en dood. Een betoverende mix van muziek om op te dansen en te dromen, gevuld met energieke klanken en etherische en intieme melodieën verenigd in het thema van oude mythes en legendes. Dit is Waldkauz.

Met historische en moderne instrumenten combineren ze hun eigentijdse composities met Europese folk invloeden. Dansbare ritmes verweven zich met pakkende melodieën terwijl zang harmonieën het publiek betoveren.

Waldkauz heeft al negen jaar ervaring met touren en optreden in binnen- en buitenland. Ze hebben onder andere gestaan op festivals als Wacken Open Air, Festival Mediaval, Wave Gotik Treffen, Castlefest en Autumn Moon Festival. Daarnaast heeft de band al vaak mogen optreden bij Mittelalterlich Phantasie Spectaculum (MPS), ‘s werelds grootste traveling Medieval Fair.

In de lente van 2017 brachten ze hun album "Mythos" uit en maakte een enorme groei door. De verfijnde en uitgebreide productie resulteerde in lovende kritieken van pers en luisteraars in Duitsland en andere Europese landen. Maar ook hun debuutalbum 'Komm mit' is nog steeds zeer geliefd bij fans.

Met meer dan 10.000 verkochte platen, meer dan 23.000 maandelijkse luisteraars op Spotify en vele tournees, heeft de band veel fans in de genres van middeleeuwse, pagan, fantasy en folk muziek.

Waldkauz bestaat uit:

Nina Weggen - Fluit, doedelzak en zang Niklas Agalstra - Ierse Bouzouki, Nyckelharpa & zang Diana Koper - zang Alana Bennett - draailier, harp, viool en zang Andi Douwt - Bas Rick "Peter" Guenter - Drums & Percussie

5 augustus 2022
Village stage

6 augustus 2022
Village stage

7 augustus 2022
Forest stage

Website

Bekijk ook