Bekijk de line-up

Willos'

Keltische muziek met een geheim ingrediënt

Willos’ begon in januari 2001 in Siena (Italië) met een repertoire vol Ierse en Schotse folk muziek. Sindsdien hebben ze veel nummers en een eigen twist toegevoegd. De Italiaans Canadese folk band interpreteert, componeert en produceert een “fris” geluid en een unieke stijl, experimenterend met originele composities vermengd met folk- en traditionele invloeden.

In Italië is het algemeen bekend dat ieder goed recept een geheim ingredient bevat! Journalisten en radio-dj's passen dit idee ook toe op de muziek van Willos’, waarbij ze het album 'From Now On' omschrijven als een uitzonderlijk voorbeeld van Keltische muziek met een sterke Ierse en Schotse basis, met een vleug van iets onbeschrijfelijks - een extra smaak die de muziek een nieuw, rijk smaakpalet geeft.

Wat betekent Willos’?

Van origine heette de band Will o’ the Wisp. Volgens Ierse folkore zijn Wisps de lichtjes die stervelingen de weg leiden naar magische plekken waar feeën dansen. Enige tijd geleden schreef een Franse journalist na een geweldige recensie, waarin hij de band "les willos" noemde. De band besloot deze kortere en eenvoudigere versie van de naam te gaan gebruiken.

De band bestaat uit:

Stephanie Martin – viool – Belfast (IRL)
Fiona King – zang & keyboard – Toronto (CAN)
Lorenzo Del Grande – fluit – (ITA)
Luca Mercurio – folk gitaar & bouzouki – (ITA)
Giulio Putti – percussie – (ITA)
Massimo Giuntini – Ierse doedelzak, Ierse bouzouki, fluit – (ITA)

Door de jaren heeft de band zo’n 700 optredens gehad op evenementen in Ierland, Italië, Frankrijk en Zwitserland. Willos’ tovert een lach op je gezicht. Verwacht een krachtig en energiek optreden met levendige dans en liedjes die je meevoeren naar de magische plekken.

6 augustus 2023
Meadow stage

Bekijk ook