Blog

Creatures of Castlefest: Linet

In Creatures of Castlefest zetten we de bijzondere figuren die Castlefest zo speciaal maken in de spotlight. Van bezoeker tot entertainer, van standhouder tot vrijwilliger. Wat beweegt hen en welke rol speelt Castlefest in hun leven? Deze week: Linet, sinds 2006 al te vinden op Castlefest.

Ik kom al sinds de 2e editie op Castlefest, je kan dus zeggen dat ik inmiddels bij het meubilair hoor. Voor mij is de sfeer het aller belangrijkste aan Castlefest en het voelt alsof alle mensen hier familie zijn. De sfeer is er voor mij een waarbij iedereen zichzelf kan zijn en van niets moeten en alle vrijheid hebben. Verder ben ik de co√∂rdinator van het kinderrijk, een team waar ik een beetje ingerold ben doordat ik altijd veel met kinderen heb gewerkt. 

Ik ben destijds een vrijwilliger geworden doordat ik een vrijwilliger hielp met wat dozen naar de auto sjouwen en hij daarop opmerkte: 'Hey dat doen jullie best goed, hebben jullie je al ingeschreven voor Castlefest als vrijwilliger?' Zodoende heb ik dat gedaan en ben ik nooit meer weg gegaan. Maar buiten het vrijwilligerswerk om is mijn mooiste herinnering is toch wel de Wicker verbranding van 2015, dat was de eerste keer dat ik een offer bracht en toen volgde ik de Pagan manier van denken ook voor het eerst. Ik merkte dat deze destijds voor iedereen zeer emotioneel en heftig leek te zijn en ook bij mij kwam het hard binnen. Het was zeer bijzonder en mooi om mee te maken en ik denk er met veel genoegen aan terug.

Dit artikel is op 21 augustus 2016 verschenen op de Creatures of Castlefest Facebook pagina.
Artikel door Maarten de Ruiter
Foto door Coen Halmans

Bekijk ook