Op veler verzoek is hij hier: ons Knobibrot recept!
Dit recept is niet de officiële versie die je op onze evenementen kan proeven, maar hij is zeker net zo lekker om het festivalgevoel mee in huis te halen.
Allereerst heb je de volgende ingrediënten nodig:
- Kleine turkse broden
- 5 eetlepels yoghurt
- 3 volle eetlepels kwark
- 3 eetlepels mayonaise
- 3 tot 5 teentjes knoflook (meer mag altijd)
- Peper
- Zout
- Optioneel: Bieslook
- Peterselie ter garnering
Voor de toppings:
Dit kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen, maar we raden zeker wat opties aan zoals:
- Olijven
- Partjes komkommer
- Partjes tomaat
- Bruschetta tomatensalsa
- Pittige salsa / sriracha
- gebakken uitjes
Instructies:
- Maak eerst de saus. Pers de knoflookteentjes en meng ze in een bak met de yoghurt, kwark en mayonaise. Voeg naar smaak peper, zout en bieslook toe.
- Snijd het brood open en rooster de opengesneden zijde het kort in een pan met wat olie of boter. Ook hieraan kun je gewenst wat knoflook toevoegen.
- Neem het brood uit de pan en besmeer het met een dikke laag saus. Voeg wat peterselie op als garnering.
- Beleg het brood nu met al je favoriete toppings.
- Smakelijk!
Deel je foto’s van jouw zelfgemaakte knobicreaties met ons! Wat is jouw favoriete topping?