Blog

Vana Grimoire: Beltane koekjes

Wij houden er van om onze baksel te kunnen delen met vrienden, en wat kun je nou beter uitdelen dan onze Beltane koekjes?

Het contrast van zoete van de witte chocolade met de frisse en bitter-zoete smaak van de sinaasappel maken dit koekje heel zomers en harmonieus - geheel passend bij de gedachte van Beltane.  

Met dit recept maak je ongeveer 20 koekjes.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 500 gram patentbloem
  • 1 zakje bakpoeder (1 eetlepel)
  • 275 gram boter, op kamertemperatuur
  • 180 gram kristalsuiker
  • 1 eetlepel vanille extract
  • 1 ei
  • rasp van 3 sinaasappels
  • 100 gram witte chocolade (gehakt of witte chocolade chips)
  • Snufje zout

Verder heb je nodig:

  • Bakplaat + bakpapier
  • 2 mengkommen
  • mixer

Laten we starten:

  1. Verwarm de oven voor op 175*C.
  2. Leg het bakpapier in bakplaat.
  3. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom en roer hier vervolgens de sinaasappelrasp doorheen.
    (Voor sinaasappelrasp haal je met een rasp het oranje deel van de schil)
  4. In een andere kom doe je de boter. Deze klop je met de mixer tot hij romig is. Voeg beetje bij beetje de suiker toe. Wanneer alles door elkaar zit, voeg je de vanille en het ei toe en meng je tot het een romig geheel is.
  5. Voeg langzaam het droge bloemmengsel bij de boter. Doe dit in delen totdat de twee mengsels één compleet beslag vormen.
  6. Hak de witte chocolade in stukjes (of gebruik witte chocolade chips) en vouw deze door het beslag.
  7. Maak kleine balletjes van het deeg (die van ons waren rond de 60 gram per stuk), leg ze op het bakpapier en druk ze lichtjes plat. Let er op dat je een paar centimeter ruimte laat tussen alle koekjes.
  8. Bak de koekjes voor 12 tot 17 minuten in de voorverwarmde oven of totdat ze bruin beginnen te worden.
  9. Laat de koekjes compleet afkoelen op een rek voor je ze opbergt.

Deel ze met je vrienden en geniet ervan!

Bekijk ook