Bekijk de line-up

Celtica

Celtic Pipes Rock!

Celtica is opgericht in 2010, en heeft haar huidige samenstelling sinds 2020. Als een van de meest innovatieve en creatieve folk en Celtic rock bands, weten ze iedereen te boeien - van metalheads tot grootmoeders. De band heeft al meer dan 600 optredens op haar naam staan over de wereld, van Alaska tot Hawaii en van Wacken tot India. In 2019 mocht Celtic de prijs „International Artist of the Year 2019“ in ontvangst nemen tijdens the Australian Celtic Music Awards.

De uitgebreide discografie bestaat uit 5 Studio-albums, 2 live-dubbel cd’s and DVD’s met samenspel met een klassiek orkest en enorm koor. In 2022, na 2 jaar Covid-restricties, vlamt Celtica weer als nooit tevoren! Het enthousiasme van het publiek maakt de huidige optredens nog indrukwekkender: Celtica op z’n best! Een duidelijke verbetering is het nieuwste bandlid, Ernesto Góngora, een van de beste doedelzak- en fluitspelers ter wereld en winnaar van the All Ireland Bagpipe Solo Competition 2019.

De sound, de show

Het machtige en mythische geluid van de Great Highland Bagpipe brengt de krachtige rock band naar een nieuw niveau. De energieke Keltische muziek met invloeden uit de Irish Folk, Symphonic Metal, en zelfs Gothic, maken het leven een feestje. Hun eigen geluid en spectaculaire show garanderen een concert om nooit te vergeten. Toortsen op doedelzakken en brandende drumstokken, slaand tegen enorme trommels, creeëren een bijzondere sfeer en vermaken ieder publiek… Dat is waarom Celtica een van de meest geboekte bands bij Keltische, Schotse, Steampunk en middeleeuwse festivals en stadsfeesten.

De band bestaat uit:

  • Duncan Knight, Schotland – Great Highland Bagpipe, fluit, vocalen 
  • Ernesto Góngora, Mexico– Great Highland Bagpipe, fluit 
  • Gajus Stappen (Oostenrijk) – E-Guitar, trommel, vocalen 
  • Lukas Schlintl (Oostenrijk) – Drums, trommel

6 augustus 2023
Village stage

Website

Bekijk ook