Bekijk de line-up

Coppelius

Het grote bewijs dat rockmuziek teruggaat tot de 19e eeuw!

Zes nobele, maar mysterieus bleke heren met zijden hoeden en jacquets bespelen hun kamermuziekinstrumenten op een fascinerende manier. Met pakkende melodieën, spannende ritmes en mosh-waardige hoogtepunten creëren ze een nieuw soort rockshow. Reizend en optredend met hun butler te allen tijde, leveren ze ook een geweldige theatervoorstelling.

Als Gentlemen die uit hun oorspronkelijke tijd zijn gevallen, zoals ze verzekeren, moesten ze zich aanpassen aan de moderne tijd - en nu, vast in onze huidige tijd en hun toekomst, voeren ze hun eigen soort kamermuziek uit - "Kammercore" - op een technisch niveau dat geschikt is voor operahuizen. Even bizar als opmerkelijk, hun podiumshow omvat een prachtige uitvoering die Coppelius absoluut tot een hoogtepunt maakt voor metalheads, steampunkers en gothics.

Hun nummers lenen voornamelijk thema's uit de zogenaamde "duistere romantiek" - waanzin, drugervaringen en de soms angstaanjagende invloed van moderne technologie - maar ze bevatten ook coverversies van nummers die bekend zijn van Iron Maiden en Motörhead in de zeer unieke stijl van Coppelius.

3 augustus 2024
Village stage

Website

Bekijk ook