Bekijk de line-up

Tan Elleil

Visuele en muzikale poëzie

Alles begint met een werkplaats, waar ruwe en natuurlijke materialen worden gevormd om kostuums en wezens te ontwerpen, vervolgens vermengd met visuele kunsten zoals steltlopen, dansen en, uiteraard, muziek. Drie pijlers, elk ontwikkeld na de andere, om deze droomachtige wereld te creëren waarin het gezelschap evolueert. Geworteld in de Bretonse bossen en Keltische legendes, is de weg ook gericht op onirische paden: Tan Elleil is een visueel en muzikaal poëziegezelschap.

Elk lid van het gezelschap, afhankelijk van zijn of haar vaardigheden, speelt een rol in het creatieve proces, en raakt betrokken bij elk van de drie pijlers: werkplaats, beeldende kunst en muziek.

De werkplaats, een plek gewijd aan creativiteit en delen, is op de een of andere manier een essentieel lid van het gezelschap. Daar ontmoeten vakmanschap en kennis elkaar, om de creaties, personages en verhalen van het gezelschap tot leven te brengen. Veel materialen worden gebruikt: linnen, katoen, leer, veren, gouden bladeren, linde- en beukenhout, papier, brons en messing... Materialen die van schets tot compleet stuk worden verwerkt door verschillende technieken: tekenen, naaien, borduren, leerbewerking, houtbewerking en metaalbewerking, beeldhouwen, modelleren... Elke stap van dit lange creatieve proces, zowel concept als productie, wordt uitgevoerd op deze plek waar geduld vereist is.

Hoewel de traditionele Keltische muziek zeker een grote inspiratie is, is het niet als enige aanwezig in de repertoires van Tan Elleil. Bretonse muziek wordt aangevuld met originele composities van de muzikanten van het gezelschap, vanuit inspiratie die Keltische harp, nyckelharpa, draailier, drums en zang hun brengen. Muziek is de stem van elke voorstelling en is speciaal geschreven voor elk van hen.

Beeldende kunst, poppen, dans en steltlopen, creeren een link tussen de werkplaats en de muziek. Het geeft de creaties kracht, van de paden van dromen tot de walking acts en voorstellingen.

Tan Elleil bestaat uit:

  • Aela: ontwerp en creatie - choreografie - stelten, dans, zang, poppenspel 
  • Dolorès: choreografie - dans, zang, drums, poppenspel 
  • Benoît: compositie - nyckelharpa, zang, dans 
  • Léonie: compositie - Keltische harp, zang, drums 
  • Sabrina: compositie - draailier

2 augustus 2024

3 augustus 2024

4 augustus 2024

Website

Bekijk ook