Bekijk de line-up

Emian

Muziek gevuld met Noord Europese klanken en heidense culturen

Emian verzamelt en combineert muzikale ervaringen met hun eigen leven: de diepe connectie met de weg die Mediterrane en Europese volken hebben afgelegd, de vrijheid om te experimenteren en nieuwe talen en culturen te laten klinken, de schoonheid van nieuwe mensen en nieuwe plaatsen, het verliezen van jezelf in de wereld en natuur waarin muziek zorgt voor overdracht.

Emilio A. Cozen en Anna Cefalo ontmoeten elkaar in 2011, liefde op het eerste gezicht, zowel als geliefden als muzikaal. In 2013 komt Emian’s eerste album AcquaTerra uit. Dit album staat compleet in het teken van de Keltische muziek.

Met muzikanten Danilo Lupi and Martino D’Amico toegevoegd aan de band, brengt Emian de albums Khymeia (2016) en Egeria (2019) uit.
Nadat Danilo en Martino de band in November 2019 verlaten, gaan Emilio en Anna door op hun muzikale reis. Ze blijven trouw aan hun eerste liefde, de PaganFolk, maar maken uitstapjes naar elektronische experimenten en modernere geluiden.

In al deze muzikale jaren, zowel nationaal als internationaal, heeft Emian veel live-optredens op zijn naam staan, evenals heel wat prijzen: in 2013 ontvingen zij de prijs "Miglior Artista Accreditato" van de XXVI-editie van Ferrara Buskers Festival en in 2015 wonnen ze de eerste editie van de European Celtic Contest tijdens het Montelago Celtic Festival. In februari 2022, tijdens de laatste fase van de Musica Celtica Music Awards-wedstrijd, winnen ze absoluut en nemen ze de volgende prijzen mee naar huis: Best Italian PaganFolk, Best Italian Male Voice, Best Italian Video (cover van de theme song van de "Penny Dreadful" tv-serie) , Beste Italiaanse Single (met Januae) en Beste Italiaanse Percussionist.

Emian heeft op vele festivals in heel Europa opgetreden: Festival Mediaval (Selb, Duitsland), Castlefest en Castlefest Winter Edition (Lisse, Nederland), Celtic Night Geluwe (Geluwe, België), Labadoux (Ingelmunster, België), Celt'n'Folk (Almere, Nederland) en Midwinter Fair Yule Fest (Alphen aan den Rijn, Nederland). Ook staan ze op veel Italiaanse, Keltische en fantasiefestivals zoals Montelago Celtic Festival, Festa dell'Unicorno, Triskell, Druidia, Yggdrasil, Strigarium, Mutina Boica, Fjallstein, Ferrara Buskers Festival en Sentieri mediterranei.

In Madrid delen ze het podium met de bands Cuélebre en An Dannza, in Frankrijk met de band Scurra en in Italië spelen ze als opening voor Irfan en Ataraxia, belangrijke bands van de internationale folk/new wave scene.

In mei 2020 neemt Emian deel aan de 6e online aflevering van onze CastleFest Lockdown tv en in augustus traden ze op tijdens onze virtuele editie van de Castlefest Home Edition. Herinner je je hun geweldige clips vol met prachtige muziek en geweldige landschappen?

5 augustus 2022
Meadow stage

6 augustus 2022
Meadow stage

7 augustus 2022
Meadow stage

Website

Bekijk ook