Bekijk de line-up

Esmeralda van Belle

Esmeralda van Belle (1986) is auteur van de Young Adult Urban Fantasy reeks Ordo Entia. Wat begon als een kort verhaal is uitgegroeid naar een reeks van acht boeken en in elk geval een novelle. Inmiddels zijn er al twee boeken verschenen, Openbaring en Opstand, en een novelle, Ode. Het derde boek Ontstaan wordt tijdens CastleFest 2022 gelanceerd. Deze bijzondere lancering vindt plaats op 5 augustus, dat is dan ook de dag dat Esmeralda aanwezig is bij de stand van Godijn Publishing.

Ordo Entia vertelt over een eeuwenoude geheime organisatie die de balans tussen de mythische wereld en de menselijke wereld in stand wil houden. Het gaat over de kwetsbare verhoudingen tussen mens en mythisch wezen, maar vooral over de onstuimige relaties tussen personen, al dan niet mythisch.

Profetie├źn, familiegeheimen, liefde, verraad en een strijd tussen goed en kwaad. Maar wie staat aan de goede kant en wie aan de verkeerde? De boeken van Ordo Entia beslaan niet alleen de huidige tijd, maar ook het nabije en verre verleden. Elk boek onthult een stukje van de geschiedenis van Ordo Entia.

Esmeralda maakt in haar boeken gebruik van (personages uit) bestaande mythen, legenden en volksvertellingen en combineert deze met haar eigen fantasie. Ze probeert steeds meer lokale volksverhalen te verwerken in haar boeken, waardoor de legenden uit de Lage Landen een nieuw leven krijgen. Want hoe prachtig de welbekende mythologie├źn ook zijn, ons eigen land is ontzettend rijk aan volksverhalen die het verdienen om opnieuw gehoord te worden!

Elk boek van Ordo Entia is los te lezen. Vrijwel elk boek heeft een andere hoofdpersoon, met zijn of haar eigen obstakels en levensloop. Wanneer alle delen worden gelezen, wordt een rode draad zichtbaar. Openbaring, Opstand, Ode en het nieuwe boek Onstaan zijn tijdens Castlefest verkrijgbaar bij de stand van Godijn Publishing. Esmeralda is vrijdag aanwezig om te signeren.

5 augustus 2022

Website

Bekijk ook