Bekijk de line-up

FeHu

Doordrongen van de kracht van de natuur, spiritualiteit en de gedachte het leven voor eeuwig te vieren!

Het project FeHu Paganfolk ontstond in 2015 nabij het Gardameer (Noord-Italië) uit een idee van multi-instrumentalist en zanger Jordi Tambara, die toenertijd besloot zijn muzikantenvrienden, die ook in de buurt het meer woonden, bij het project te betrekken. De band bestond oorspronkelijk uit Jordi (zang en bouzouki), Michela (zang, bodhran), Davide (gitaar) en Mattia (fluit, zang en didgeridoo).

Na ongeveer drie jaar in verschillende zalen in de omgeving te hebben opgetreden, onderging de band enkele wijzigingen in de opstelling door de toevoeging van drums en elektrische bas. Dit zorgde voor gemeleerde stijlen en moderne klanken, waardoor het idee van het oorspronkelijke project totaal veranderde . In de winter van 2017 namen ze in Zwitserland hun eerste album 'Speire Milis' op. Een album vol Pagan en Neo-Folk geluiden en de groep voerde dit album met plezier uit op diverse Keltische en Viking festivals in Italië (waaronder de 2018 editie van Feffarkorn).

In de daaropvolgende jaren, na nog wat wisselingen in de bezetting, begon Jordi, die terug wilde keren naar het idee van het oorspronkelijke project, muziek te componeren voor wat het nieuwe album "La Historia Pesenea" zou worden. Zijn bedoeling was om in muziek te vertellen over de avonturen die hij en zijn familie in hun jeugd beleefden. Het album werd geproduceerd met medewerking van de nieuwe bassist David Filippi, die de opnamesessies leidde. Bovendien bracht het nieuwe werk de toevoeging van percussionist Lorenzo Visco met zich mee.

Hun verhalen gaan over niet zo verre tijden waarin zorgeloosheid het belangrijkste kenmerk was van het leven en de verbeelding de werkelijkheid overnam. Hun liedjes zijn geïnspireerd op middeleeuwse en volksmelodieën vermengd met de ritmes en structuren van moderne muziek. Ze vertellen het verhaal van hoe hun avontuur begon: doordrongen van de kracht van de natuur, spiritualiteit en de gedachte het leven voor eeuwig te vieren!

FeHu PaganFolk bestaat momenteel uit:

  • Jordi Tambara: Zang, Ierse bouzouki, nyckelharpa, Bretonse bombard en musette
  • David Filippi: zang, gitaar
  • Marco Di Pietro: zang, elektrische en akoestische bas
  • Mattia Casoni: Zang, fluit, mandoline
  • Lorenzo Visco: Percussie

1 augustus 2024
Village stage

2 augustus 2024
Village stage

Instagram

Bekijk ook