Bekijk de line-up

Johan Klein Haneveld

Johan is een schrijver in hart en nieren. Er zijn momenteel meer dan twintig boeken van hem verschenen en hij won verschillende prijzen met zijn korte verhalen. Op de middelbare school schreef Johan verhalen over de Nederlandse bioloog Joost Kempers. Deze bestreed onder andere terroristen die hun superwapens op krokodillenfarms verstopten en volgde zelfs tijdreizigers naar een post-apocalyptische toekomst. Hij was een assertief en sterk persoon.

Maar waar Joost in eigen persoon afreisde naar andere werelden en wezens zag die niemand anders ooit had waargenomen, doet Johan dat in de fantasie. Hij verplaatst zichzelf naar de bodem van de oceaan, verre planeten, grotten en eilanden, en naar parallelle universa en fantastische landen. ‘Ik geloof dat we met onze verbeelding soms iets kunnen oppikken van de betekenis van onze werkelijkheid, die we met onze ogen niet kunnen zien. En ik geniet daar niet alleen van in de vorm van boeken en films, ik ga ook graag naar fantasyfestivals, stripbeurzen en dierentuinen, verzorg onder andere vissen, dwergklauwkikkers en een muskusschildpad, en schrijf esssays, boekbesprekingen en verhalen.’ En net als veel van zijn hoofdpersonen, waaronder Joost, is hij verslaafd aan koffie.

Naast het schrijven werkt Johan als eindredacteur bij het Tijdschrift voor Diergeneeskunde. Hij is vaste medewerker van het tijdschrift Fantastische Vertellingen, waarvoor hij recensies en verhalen levert, en schrijft regelmatig blogs voor verschillende websites. Samen met zijn vrouw woont hij in Delft.

Bij uitgeverij Macc verschenen van hem de volgende boeken ‘De Krakenvorst, boek 1: Keruga’ (2016), ‘De Krakenvorst, boek 2: Kartaalmon’ (2017), ‘De afvallige ster’ (2018), ‘De gevonden wereld’ (2019) en ‘Scherven vol ogen’ (2021). Samen met Theo Barkel schreef hij ‘De Quantumdetectives’ (2019). In 2021 stelde hij de bundel ‘Voorbij de storm’ samen met SF-verhalen van Nederlandse en Vlaamse auteurs over klimaatverandering. Tevens is zijn dystopische SF-roman ‘De groene toren’ bij Macc verschenen. Johan werkt aan verschillende nieuwe projecten, waaronder een nieuw schrijfproject met Theo Barkel. Zijn nieuwste boek is Het Castlefest Mysterie, dat dit jaar op Castlefest gepresenteerd zal worden en een wereldberoemde detective in de hoofdrol heeft.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

7 augustus 2022

Bekijk ook