Bekijk de line-up

Kirsten Groot

Waarom geen buiging in plaats van een handdruk? Waarom geen rijst in plaats van brood? De wereld is gevuld met landen die rijk zijn aan geschiedenis, verhalen en inspiratie, en steeds meer boeken benutten dit door af te wijken van de (middeleeuws) Europese setting die als de standaard voor fantasy kan worden gezien.

Met een groeiende interesse in Japan besloot Kirsten Groot (1997) dit land te gebruiken voor haar historische fantasy-serie: Shirareta Sekai (‘De bekende wereld’). In 2018 debuteerde ze met De terugkeer van Layhar. Ze zal bij de stand van Zilverspoor aanwezig zijn om meer te vertellen over haar serie.

Kirsten heeft altijd gehouden van taal, cultuur en geschiedenis en koos er dan ook voor om de bachelor Japanstudies en de master East Asian Studies te volgen, waar bijna elke les een bron van inspiratie was. Vooral de vroegmoderne periode van Japan (1600-1868) komt als invloed terug in haar wereld. Het liefst brengt ze stukjes hiervan terug in de sfeer en details van haar wereldbouw en probeert ze bepaalde stereotypes tegen te spreken (zoals die van de stoïsche, met eer geobsedeerde samurai).

Ook liefhebbers van psychologie, filosofie en oude culturen zoals faraonisch Egypte kunnen hun interesses in de serie terugvinden. Dus trek je mooiste kimono aan en begeef je in een nieuwe wereld, waar draken als goden worden vereerd en vossen je met illusies bedriegen.

Kirsten signeert op vrijdag en zaterdag op de stand van Zilverspoor.

Boeken:
De terugkeer van Layhar
De keuze van Amar

5 augustus 2022

6 augustus 2022

Bekijk ook