Bekijk de line-up

Lysander Mazee

Lysander (1987) studeerde Theologie in Leiden en Klassieke Zang aan het Koninklijk Conservatorium. Tegenwoordig is hij met veel plezier werkzaam als leerkracht in het primair onderwijs.

Lysander schrijft romans en verhalen die gekenmerkt worden door magisch realisme met historische elementen, Scandinavische folklore, queer hoofdpersonages en psychologische gelaagdheid.

In 2018 kwam zijn eerste verhaal Uit De Diepte uit bij Dutch Venture Publishing. In Uit De Diepte ontrafelt een Noorse boorplatformtechnicus met hulp van een selkie met een geboortedefect het geheim van zijn familie. Dit verhaal wordt momenteel omgevormd tot graphic novel.

In mei 2022 werd zijn eerste roman, Wolventijd, uitgebracht bij DVP. Auke wordt na een ijshockeywedstrijd samen met zijn rivaal terug in de tijd ontvoerd… maar waarom hebben de Vikingen hém juist nodig?

Lysanders meest recente werk, Wisselkind, over een Zweedse veteraan die zich begin 18de eeuw op een vervloekte plek probeert te vestigen, komt later dit jaar uit als novelle bij De Boekenvos.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

7 augustus 2022

Website

Bekijk ook