Bekijk de line-up

Pyrolysis

Stormachtige liederen met snelle melodieën en strijdlustige vocalen vol van hoop

Pyrolysis is een energieke akoestische folk band. Hoewel hun zelfgeschreven nummers knipogen naar de Keltische speed-folk, is de full-force DIY punk-vibe niet te verstoppen achter de traditionele instrumenten. Zonder ergens ook maar 5 seconden adem te halen, slingert Pyrolysis al sinds dag één razendsnelle melodieën en rake teksten de wereld in.

Pyrolysis is in 2011 begonnen bij metal, heeft gewandeld langs folk-punk en is uiteindelijk neergestreken bij akoestische folk. Daarmee laat de band zien dat energie niet alleen in de decibellen zit: hoewel de elektrische gitaar is ingeruild voor een bouzouki en het drumstel is vervangen door een bodhrán, zijn de nummers net zo energiek als voorheen, en minstens zo dansbaar!

Sinds haar oprichting heeft Pyrolysis zes platen uitgebracht: Remedy for the Night (2013), On Mountains High I stand (2015), Edges of the Day (2017), Daylight is Fading (2019), Alotsle (2020), The Whaler’s Lantern (2022), en A Different Dream (mei 2024). Waar de eerste platen nog zeker flirtte met metal en punk lieten ze met Edges of the Day zien dat akoestische instrumenten toch de voorkeur hebben, maar sindsdien hebben ze keer op keer bewezen dat je met die instrumenten ook bergen van energie en urgentie neer kan zetten. De transitie tussen verschillende muziekstijlen en de groei van de muzikanten is goed te volgen van plaat tot plaat, en A Different Dream is hier een kroonjuweel te noemen: de band heeft de perfecte combinatie tussen akoestische instrumenten en bakken energie geperfectioneerd. Er wordt zelfs geknipoogd naar het verleden door de vleugjes distortion op de bouzouki.

Op het podium is waar Pyrolysis de muziek het allerbest tot zijn recht laat komen. De muzikanten spelen met overgave en stoppen niet tot zowel band als publiek zweet en danst. Pyrolysis tourt zowel in Nederland als in het buitenland, en heeft intussen heel Europa laten dansen: van Duitsland tot Frankrijk tot Italië. De live-set is ijzersterk, moshbaar, vriendelijk en intiem. Zweten en liefhebben dus!

4 augustus 2024
Village stage

Website

Bekijk ook