Bekijk de line-up

Ritual Duir

Een Keltische knoop aan klanken

Wandelend over het pad van de druïden, ontstond Ritual Duir om zo offers te brengen aan de grote oude eik, aan wie onze voorouders al rituelen wijdden. Een vreugdevuur onder de nachtelijke hemel, klanken van doedelzakken, gitaren en drums echoën door de bomen. In het midden is Nemetona al aangeroepen, om deze heilige plek, deze nemeton te beschermen. We verwelkomen onze gidsen, onze voorouders, en als er vrede is in het oosten, zuiden, westen en noorden, en de cirkel zo open blijft, kunnen we beginnen.

Op het podium vertegenwoordigen we een nemeton, een plek waar rituelen, legendes, geschiedenis en druïdische kennis worden gedeeld. We combineren tribal met middeleeuwse en krachtige percussie, fluiten met Keltische en klassieke tonen, melodieuze gitaren die variëren van kalmte en vreugde tot elektrische gitaren die, als donder en zwaarden oprijzen als een krijger. Al deze klanken zijn met elkaar verweven als een Keltische knoop, dansend tussen de kaders van tribal, pagan, rock en meer... Soms zelfs de zoetheid van een elf, maar altijd geleid door melodieuze stemmen.

Onze liedjes geven ons de mogelijkheid om te ontsnappen aan de eentonigheid van sociale verwachtingen en patronen. We keren terug naar de tijd van onze voorouders, waar het leven werd opgevat als een relatie van liefde en respect voor Moeder Natuur, om van haar te leren, de eeuwenoude moeder, de grote leraar die mensen in de loop van de tijd begonnen te vergeten.

Ons eerste album genaamd “The path of druids” verscheen in 2019 en kreeg een nominatie voor beste debuutalbum van de "Celtcast Fantasy Awards" 2020. Een album vol rituelen, festiviteiten, Keltische goden en koningen en een vleugje rechtvaardiging.

Ons tweede album “Nemetonia” komt uit in 2022. Een album speciaal bedacht voor heidense feesten. Zijn jullie klaar om te dansen?

Love, music, nature.

4 augustus 2022
Village stage

5 augustus 2022
Meadow stage

6 augustus 2022
Meadow stage

Website

Bekijk ook