Bekijk de line-up

Sunfire

Waan je in het Wilde Westen

De Western Folk van Sunfire is een blend van Folk, Americana en Bluegrass gegoten in een onmiskenbaar eigen geluid - een verrassend lekkere rock sound, rauwe randjes, en onweerstaanbare ritmes en melodieën. Met teksten over treinroof, opstandige paarden en vuurgevechten neemt deze energieke band je mee naar het Wilde Westen. Sunfire staat bekend elke show tot een spektakel te maken.

De muziek van Sunfire voelt als de Sonora woestijn, ongerept, heet, woest en onvoorspelbaar. Mede hierdoor groeiden ze uit tot een geliefde en unieke live act. In de vele omzwervingen deed de band al verschillende bekende poppodia aan, en speelden ze op vele festivals in Nederland, Duitsland en België. In 2018 bracht de band het eerste album 'Sinners Town' uit als volledige band, na het eerste soloalbum van frontman Satria Karsono. Met dit album zette de band zich definitief op de kaart. Een Sunfire show staat garantie voor een energieke ervaring met veel muzikaal geweld, waarbij ook een incidentele wals niet geschuwd wordt.

Bij een optreden van Sunfire waan je je in een oude western, dus trek je hoed uit de mottenballen en grijp je lasso! Het zien van Sunfire komt met een waarschuwing, de muziek blijft in je hoofd hangen, en het plezier op het podium zo aanstekelijk dat je mogelijk verslaafd raakt aan deze unieke band. 

In 2017 stond deze Haagse vogelvrije bende voor het eerst op het podium, en één van de eerste shows was de wintereditie van Castlefest. In de jaren daarop volgden vele shows op het podium in de magische tuinen van Kasteel Keukenhof in Lisse, waarbij het meest memorabele optreden wellicht wel de show met bijzondere gasten van het festival was. Gelukkig hebben we de foto’s nog!

De band is dan ook zeer vereerd om haar vijfjarig jubileum te kunnen vieren op de plek waar het jaren geleden begon. En met een beetje fantasie kun je de cowboys en cowgirl van Sunfire al van verre aan horen galopperen. Geheel gekleed volgens de laatste western mode anno 1887.

De vaste line-up van Sunfire bestaat uit: 

  • Satria Karsono (lead vocals, banjo, guitar)
  • Sophie Zaaijer (violin, vocals)
  • Berend de Vries (guitar, vocals)
  • Jeroen van Leeuwen (drums, vocals)
  • Michel Beeckman (bass, vocals)

5 augustus 2022
Village stage

7 augustus 2022
Forest stage

Website

Bekijk ook