Bekijk de line-up

The Dolmen

Een mythisch fenomeen

The Dolmen is een Britse band die bestaat uit zes zeer individuele en getalenteerde muzikanten. Ze zijn afkomstig uit de zuidkust van Engeland, een gebied dat bekend staat om haar piraten- en smokkelaarsverleden, steencirkels, prehistorische grafheuvels en Keltische forten. Deze wilde geschiedenis is verweven met de roots van de band en is terug te horen in hun muziek. Met hun rauwe ballads en krachtige rocksongs weet de band een breed publiek aan te spreken. Dolmen is een ander woord voor hunebed, en net als de grafkamers is de band een fenomeen. Iets dat je moet ervaren, iets dat je grijpt en niet meer loslaat.

11 jaar geleden kwamen ze voor het eerst naar het vasteland van Europa en speelden in Groningen op het Celtic Midsummer Festival waar ze meteen een succes werden. In 2013 stonden ze voor het eerst bij ons op het podium. Inmiddels zijn ze een begrip op alternatieve festivals in Europa.

Met ieder optreden groeit het aantal fans. The Dolmen is niet zomaar in een hokje te plaatsen, de combinatie van Keltische rock, krachtige folk en metal zorgt voor een uniek Dolmen-geluid. Met het onlangs uitgebrachte en goed ontvangen album Celtic Giants bereiden ze zich voor om in 2023 de kracht van de Kelten naar Castlefest te brengen.

De Dolmen bestaat uit:

  • Taloch Jameson - Zanger, gitarist en oprichter van de band 
  • Josh Elliott - leadgitaar en zang 
  • Connach Jameson - leadgitaar en zang 
  • Kayleigh Marchant - basgitaar en zang 
  • Chris Harris - drum 
  • Lena Paak - keyboard

5 augustus 2023
Village stage

Website

Bekijk ook