Blog

Vana Grimoire: Imbolc recept

Volgens de Keltische traditie wordt Imbolc gevierd tijdens het middelpunt tussen de winterzonnewende en de lente-equinox. Het dient als een herinnering dat de winter tot het einde komt en de lente om de hoek staat.

Het laatste oogstfeest, Samhain, lijkt alweer een tijd geleden. De verse producten beginnen op te raken, maar gelukkig hebben we nog genoeg granen en zaden in huis. Het recept hieronder is dan ook zonder producten als zuivel en eieren. Dit maakt het een veganistische cake.

Je hebt de volgende ingrediënten nodig:

  • 260 gram patentbloem
  • 160 gram suiker
  • 2 eetlepels maanzaad
  • 1 eetlepel citroenrasp
  • 1 theelepel bakpoeder
  • ½ theelepel zout

  • 200 ml water
  • 50 ml plantaardige olie
  • 2 eetlepels citroensap

Verder heb je nodig:

  • brownieblik (lage vorm) of cakeblik
  • zeef
  • mixer
  • 1 mengkom
  • bakpapier

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 175*C
  2. Zeef de bloem en het bakpoeder in de mengkom.
  3. Voeg vervolgens alle droge ingrediënten toe en roer het door elkaar.
  4. Voeg de rest van de ingrediënten erbij en mix het tot een mooi beslag.
  5. Bekleed de binnenkant van het bakblik met bakpapier en giet het beslag er in.
  6. Plaats de cake in het midden van de oven en bak voor 35-40 minuten of totdat een satéprikker er schoon uit komt.

Smakelijk!

Bekijk ook