Blog

Je tickets voor Castlefest omruilen

Deze tool hebben we voor Castlefest 2023 gebruikt en is nu weer beschikbaar voor Castlefest 2024.

Plannen veranderd? Pas zelf je tickets aan!

We kijken allemaal al uit naar de volgende editie van Castlefest. Toch kunnen plannen of omstandigheden soms veranderen, waardoor de de tickets die je hebt gekocht niet meer aansluiten op je plannen. Via de tool van Paylogic kun je zelf je ticket upgraden naar een ander ticket.

Kun je helemaal niet meer komen? Hier vind je onze blog over het veilig doorverkopen van tickets.

Hoe werkt de tool?

De omruil tool van Paylogic/See Tickets laat je je bestelling aanpassen en een van je tickets inwisselen voor een andere.
Bijvoorbeeld: Je hebt een Passepartout (toegang voor vrijdag, zaterdag en zondag) en besluit dat je ook graag op donderdag aanwezig wil zijn. Dan kun je je Passepartout ticket inwisselen en met bijbetaling omruilen voor een Castlefanatic (donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag).


Wanneer je de tool gebruikt, geef je Paylogic toestemming om je ticket ongeldig te maken. De waarde van het ticket kun je vervolgens gebruiken in een speciale shop. Daar selecteer je het gewenste ticket. Indien het nieuwe ticket duurder is, wordt er bij het afrekenen gevraagd om een bijbetaling.
Is het nieuwe ticket goedkoper? Zorg dan dat je het resterende bedrag alsnog uitgeeft door bijvoorbeeld muntjes te kopen. Openstaande bedragen kunnen niet later verwerkt of uitbetaald worden.

Let op:
deze tool is gekoppeld aan de gewone ticketshop. Is het ticket in onze ticketshop uitverkocht? Dan is deze ook niet beschikbaar via de tool.
Je kunt wel een kijkje nemen op het doorverkoopplatform: https://resell.seetickets.com/castlefest/
Hier kunnen bezoekers hun tickets te koop aanbieden. Meer over dit platform vind je in onze blog over het doorverkopen van tickets.

Hoe ruil ik mijn ticket?

Na het afronden van je ticketbestelling voor Castlefest, heb je een bevestigingsmailtje ontvangen. Deze mail heb je weer nodig.
Het is goed om te weten dat alleen de hoofd koper (de persoon die de bestelling heeft geplaatst) aanpassingen kan maken aan de bestelling.

Onderaan in de bevestigingsmail zie je de knop ‘bestelling beheren’. Wanneer je hierop klikt, word je doorgeleid naar de webpagina zoals je hieronder ziet. Je vindt dan een overzicht van je bestelling. Ga met je muis over de derde optie ‘Meer acties’ en selecteer in het uitschuivende menu-item ‘Tickets ruilen’.

Er opent zich een pop-up venster waarop je kunt selecteren welke tickets uit je bestelling je wil omruilen.

Vervolgens word je doorgeleid naar de ticketshop. Hier kies je je nieuwe ticket(s).

Let op! Wanneer een ticket is uitverkocht, is deze dus ook niet meer te verkrijgen via deze upgrade shop.
Ook zijn alle accommodaties zichtbaar in deze shop. Je hebt een los Castlefanatic+camping nodig om gebruik te kunnen maken van een Castle Cabin of FestiTent.

Nadat je de nieuwe keuze hebt geselecteerd, zie je deze in het winkelmandje. Daar wordt ook automatisch het bedrag van het oude ticket afgetrokken van de prijs die je moet betalen.
Is het bedrag van je oude ticket(s) groter dan van je nieuwe ticket(s)? Zorg dan dat je het resterende bedrag ook gebruikt, bijvoorbeeld door nog extra munten aan je bestelling toe te voegen. Dit bedrag kan namelijk niet gerestitueerd worden.

Je ontvangt na het afronden van de bestelling een mailtje met de bevestiging. Je hebt op dit moment dus een nieuwe bestelling, met een nieuw bestelnummer.
Had je oude bestelling nog andere tickets of producten die je wel houdt? Dan heb je nu dus twee bestellingen.

Bekijk ook