Bekijk de line-up

Abe de Verteller

Je hangt ademloos aan zijn lippen!

Abe vertelt authentieke sprookjes, sagen en mythen op een wijze alsof hij er zelf bij was. Met zijn levendige mimiek, sprekende handen en zangerige vertelstem betovert hij zijn publiek. Ademloos hangt jong en oud aan zijn lippen en zo betreden zij even een andere wereld. Wil jij ook betoverd worden? Kom dan luisteren naar zijn verhaal!

Abe de Verteller is al zeventien jaar professioneel verhalenverteller en gaat met zijn enorme repertoire van bijna vierhonderd verhalen het hele land rond om deze eeuwenoude verhalen op een hedendaagse wijze te verklanken. Hij vertelde al vele malen op Castlefest, maar ook op vele andere festivals en evenementen.

Verhalen vertellen zit me in het bloed! Dit begon al in de jaren negentig tijdens de IVN-jongerenkampen, gezellig rond het kampvuur. Sinds 2004 ben ik professioneel verhalenverteller. In 2016 werd ik verkozen tot beste entertainer van het jaar tijdens de Fantasy Awards. Ik vertelde de afgelopen jaren op ontelbare plaatsen: Castlefest, Elfia, Gebroeders van Limburgfestival, Nederlands Openluchtmuseum en het Archeon, maar ook op vele particuliere feesten en bijeenkomsten. Ik vind mijn inspiratie in de natuur en in de symboliek. Dit uit zich in het schrijven van artikelen en boeken, geven van lezingen en doen van bomenwandelingen. Ook kan ik je een verhalenconsult geven. Nu vertel ik verhalen waar en wanneer ik dat maar kan, want vertellen is mijn passie. Ik vertel met expressie en emotie, met mijn hart en mijn handen en met vuur en vlam!

5 augustus 2023

6 augustus 2023

Website

Bekijk ook