Bekijk de line-up

Cardboard Cabin

Warme, dansbare Folk

Vanuit het afgelegen hutje van Cardboard Cabin, klinkt warme, dansbare folkmuziek. Intieme momenten worden afgewisseld met stevige powerfolk. Op het repertoire staan zelfgeschreven nummers: klassieke baldansen, maar ook het experiment wordt niet geschuwd. Een vrijplaats voor al wie even los wil komen van het gewoel van deze drukke wereld.

Door een combinatie van verschillende muzikale achtergronden, brengt Cardboard Cabin een frisse wind in het folklandschap die door een breed publiek gesmaakt wordt. Alle muziek is dansbaar waarbij de band speelt met dansers door het gebruik van uitdagende ritmes en verrassende wendingen in hun arrangementen.

In 2020 kwamen de heren samen om voor het eerst folk als de nieuwe uitdaging te zien. Sindsdien waren ze over heel Vlaanderen te zien van Boombal festival tot Dranouter, muziekclub 't Ey tot ComSiBal. Ook Nederland lieten ze niet onberoerd van Nijmegen tot Hoorn. In 2023 namen ze dan ook hun eerste album "Schemerdonker" op bij Studio Trad en zijn ze meer dan klaar om verder hun repertoire uit te breiden.

Cardboard Cabin bestaat uit Jeroen Werbrouck (Marasc) op accordeon, Flor Delombaerde (Krosmos, Neon Sunset, Walter) op contrabas, Tim Orroi (Nitty Gritty, Cirqu’en Flêxe) op drums en Thomas Clerbout (Deya, Peter en de Vos) op sopraansax.

2 augustus 2024
Meadow stage

Website

Bekijk ook