Bekijk de line-up

SeeD

SeeD laat de magische en moderne droomwereld samensmelten

De Fae en Pagan Folk band SeeD maakt gebruik van zowel de magische wereld van de eeuwenoude Fae als de moderne wereld van fantasie, dromen en verhalen, waardoor deze werelden met elkaar versmelten.

SeeD streeft ernaar de mensen die worstelen met deze wereld te helpen. Hun muziek vertelt de luisteraar verhalen over de wereld van de Fae en haar inwoners, brengt mensen aan het lachen en dansen en inspireert hen om dingen te (her)ontdekken die in de moderne wereld verloren zijn gegaan.

Ze spelen enkel origineel geschreven muziek, die gecreëerd is vanuit de plek die bestaat tussen onze gedachten in. Hun muziek, door de band gezamenlijk geschreven, wordt gespeeld op enkel akoestische instrumenten en klinkt zowel vertrouwd als vernieuwend.

SeeD werd een decennium geleden opgericht als een driekoppige band en is een terugkerende verschijning op Castlefest. Daarnaast heeft de band bekendheid opgebouwd in de Europese pagan, middeleeuwse, fantasy- en folkscene, met optredens in Nederland, België, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. Als vierkoppige band brachten ze de volgende twee albums uit: - "Portal to Elfland" en "Through the Veil".

De opnames voor een derde album gingen vóór de lockdown van start, dit keer als een vijftal met de komst van Joe Hennon, wie herhaaldelijk op Castlefest heeft gespeeld met Omnia en Shantalla. Deze opnames werden door Corona noodgedwongen stop gezet. Maar op Castlefest 2022 zal het langverwachte derde album eindelijk gereleaset worden.

In 2020 bracht SeeD twee singles uit, “Het Vergeten Volk” en “Zonnewende”. De complexiteit en volwassenheid in beide nummers werden zeer goed ontvangen - het Vergeten Volk werd snel een favoriet onder hun fans. Veel Castlefest gangers zullen het nummer gehoord hebben als soundtrack van de prachtige “Pass the Magic” video die door Vana in samenwerking met Castlefest fans in het leven is geroepen.

SeeD bestaat uit:

  • Lars “Tinkerer of Goblin Caverns & Jack of Trades”: Gitaar, Didgeridoo, Davul, Bodhrán & Zang
  • Koen “Paladin of Fair Poetry & Woodwind Realms”: Whistles, Fujara, Overtone Fluiten & Zang
  • Robin “Sorcerer of Visual Magic & Conjurer of Epic Merch”: Cajon, Davul & Zang
  • Sara “Bard of Musical Knowledge & Spreadsheets”: Bouzouki, Gitaar & Zang
  • Joe “Druid of Sick Riffs & Traveller of Borders”: Gitaar, Zang

4 augustus 2022
Village stage

5 augustus 2022
Village stage

Website

Bekijk ook