Bekijk de line-up

't Ambachts Ghylde

Welkom bij 't Ambachts Ghylde!

Wij zijn een groep van middeleeuwse ambachtslieden en bij ons is er eigenlijk altijd wel wat te doen. Of je nu zelf de handen uit de mouwen wilt steken of gewoon even wil toekijken hoe een ander iets creëert: we hebben workshops en demonstraties!

Deze keer wordt het Ghylde vertegenwoordigd door onze gebruikelijke ambachtslieden van ViaVilt, Wolspinnerij D'n droad kwait en de Spellenmaker. En daarnaast zijn Eigenwijs Wol, Ingwaz en Vincent en Wenneke bij ons te gast.

Bij de Spellenmaker kun je als vanouds met het hele gezin, de hele vriendengroep, of gewoon lekker alleen terecht voor een middeleeuws bordspel. Speel met of tegen elkaar of daag de Spellenmaker zelf uit voor een duel!

Bij ViaVilt kun je van alles leren over het vilten van wol met water en zeep. En ook kun je het zelf proberen met een van hun kleine workshops, zoals het versieren van een kleine steen met vilt of het vilten van een armbandje.

Bij Wolspinnerij D'n droad kwait hebben we drie workshops: Een buideltje naaldbinden; een kaarsje vilten met viltnaalden. En een koord maken met behulp van de lucet (breivork). Ook hebben wij onze kleine bibliotheek bij ons zodat je zelf even door de diverse boeken over schapen en het spinnen en verven van wol kunt bladeren.

En bij de dames van Ingwaz en van Eigenwijs Wol kun je terecht om te zien hoe het plantaardig verven van wol en het weven van wol in zijn werk gaat.

Heb je nou helemaal niks met wol…?

Dan kun je gelukkig ook bij Ingwaz terecht voor leerbewerking. Zoals het maken van tasjes, het verven van leer en het maken van patronen in leer. Ook houden zij zich bezig met houtbewerking.

Bij Vincent en Wenneke kun je terecht voor een demonstratie tin gieten.

5 augustus 2022

6 augustus 2022

7 augustus 2022

Bekijk ook