Bekijk de line-up

Go_A

Traditionele klanken gecombineerd met eigentijdse arrangementen

De Oekraïense electro-folk band Go_A kreeg enorme waardering op het Eurovisie Songfestival 2021 nadat ze de 5e plek behaalden in de grote finale. Na de televoting stemmen van het publiek kwamen ze zelfs uit op de 2e plek. Sinds 2021 toert de band wereldwijd en heeft grotere bekendheid gekregen in heel Europa en het Verenigd Koninkrijk dankzij hun betoverende optredens op grote festivals zoals Glastonbury, PinkPop, Pukkelpop, Appelpop, PohodaFest, Europavox en vele anderen.

Go_A was een van de eerste bands die internationale erkenning kreeg door op te treden in hun eigen Oekraïense taal op het Eurovisie-podium. Go_A's muziek is een bijzonder fenomeen dat het elke luisteraar betovert, ondanks de taalbarrière. Ze debuteerden met hun Eurovisie-single "SHUM", die op de 158e plaats de Billboard Global 200 betrad, waardoor het het eerste lied van een artiest uit Oekraïne was, evenals het eerste Oekraïense lied, om de wereldhitlijsten te bereiken. "SHUM" werd een internationaal fenomeen met meer dan 100.000.000 streams wereldwijd, en werd de 17e Eurovisie-track die deze plek wist te bereiken en de 5e niet-Engelse track in de top. Aan het einde van 2021 won GO_A de Eurovisie Awards in de categorie "Most Innovatie Stage production” en won de Vision Music Awards gehost door Wiwibloggs in twee nominaties: "Most Memorable Staging" en "Best Use of Props"!

Hun optreden op de John Peel Stage van Glastonbury in het volgende jaar werd door The Guardian erkend als een van de "Top acts die je niet mag missen op Glastonbury 2022", naast legendarische namen zoals Paul McCartney, Kendrick Lamar en Sam Fender. Hun meeslepende optreden op PinkPop dat jaar leverde hen een plek op in de top 3 beste optredens op het festival, met lovende kritieken van critici. De band heeft ook meerdere keren naar Canada gereisd om publiek in verschillende steden te boeien.

In 2023 had Go_A hun grootste tour tot nu toe, de Ukrainian Magic Tour, die 23 verschillende landen besloeg en ongeveer 40 opwindende shows rondom Groot-Brittannië, Scandinavië, de Balkan, Georgië en Turkije omvatte. Onder deze optredens waren enkele noemenswaardige highlights - een uitverkochte show in de legendarische club Paradiso in Amsterdam voor meer dan 1500 bezoekers, een show in het iconische Indigo bij de O2 in Londen, Nalen in Stockholm en Roxy in Praag, evenals nog een paar uitverkochte optredens in Dublin en Parijs.

Go_A's optredens combineren naadloos traditionele muziekinstrumenten en percussie met moderne en eigentijdse arrangementen. Elk optreden is overgoten met Oekraïense folk tribal vibes, dankzij Kateryna's authentieke en toch folklore zangstijl, traditionele muziekinstrumenten, percussie en elektronisch geluid.

2 augustus 2024
Forest stage

Website

Bekijk ook