Bekijk de line-up

The Groggy Dogs

Opzwepende zeemansliederen met pit

The Groggy Dogs is een piratenband die Punk, Metal en Ska combineert met zeemansliederen en traditionele Keltische melodieën, waardoor een krachtig en opzwepend geluid ontstaat dat uitnodigt tot dansen en feesten met een paar grogkannen.

Een onbekende plaag sijpelde over de hele wereld en de Kapitein, gestrand in Sevilla, zag dat zijn voorraden afnamen en besloot een nieuw avontuur te beginnen op zoek naar havens om te plunderen. Hij wist dat zijn gitaar en zijn versleten stem niet genoeg zouden zijn om door de brullende zeeën en winden te navigeren, dus bracht hij de bemanning samen. De Voodoo-heks en haar magische vioolmelodieën, De kok die met zijn geheime recepten charmante baslijnen kookt, de Buccaneer die met de kracht van zijn accordeon de plunderingen onvergetelijk maakt en The Deadman die met het ritme van zijn drums het moreel van de bemanning hoog houdt en je laat trillen tot op het bot.

Het idee van The Groggy Dogs ontstond in april 2020, een maand na de enorme sluiting als gevolg van de Covid-19-crisis. Mauro (The Cap’n, zang en gitaar) wilde, na verschillende Keltische muziekprojecten te hebben doorlopen, doorgaan met het idee om traditionele Keltische melodieën een rauwer en krachtiger geluid te geven. Omdat hij een grote fan is van traditionele zeeliederen, dacht hij dat het een goed idee zou zijn om een aantal van die oude nummers te nemen en ze toe te voegen aan de mix van Punk Metal en Ska. Dat is het moment waarop Fátima Caballero (The Voodoo Witch, viool), Carlos Ghirlanda (The Cook, basgitaar), Seba Santa Cruz (The Buccaneer, accordion) en Lucas Hidalgo (The Deadman, drums) zich bij de crew voegen.

Grog o'Clock is het eerste album van The Groggy Dogs en kwam uit op 9 april 2021. Het album is medio 2020 opgenomen en bevat 8 geladen nummers van Punk, Metal, Ska, Traditionele Keltische melodieën en oude zeemansliederen. Een perfecte combinatie voor feesten, dansen en het leegmaken van de rumkelder. De singles voor dit album waren "All For Me Grog", "Drunken Sailor", "The Coast of High Barbary" en deze laatste "Ten Thousand Miles Away”.

Na een jaar zeilen en plunderen besluit het piratenkwintet opnieuw aan boord te springen met “Still Groggin'”, hun tweede volledige album dat 8 nummers of “recepten” bevat voor een gezellig avondje uit. In deze blijft de crew van The Groggy Dogs laten zien dat kracht, feesten en liters en liters rum drinken de perfecte cocktail zijn voor een avondje plunderen. De belangrijkste cocktails voor deze release waren "Old Maui", "The Dreadnought" en "Leave Her Johnny”.

3 augustus 2024
Forest stage

4 augustus 2024
Meadow stage

Website

Bekijk ook