Bekijk de line-up

Loell Duinn

Een reis door de mythische geschiedenis van de Balkan, Europa en de wereld

Met de geluiden van vergeten instrumenten en eeuwenoude melodieën neemt Loell Duinn (lo-el d^in) je mee op een reis door de mythische geschiedenis van de Balkan, Europa, de wereld en daarbuiten.

Zonder een duidelijk genre en trendy invloeden, maar met vrije creativiteit en tijdloze geest, creëert Loell Duinn een eigen esoterische (muzikale) wereld; ze verbinden elementen van wereldmuziek/volksmuziek met de regels van klassieke muziek. Zo vinden middeleeuwse, renaissance- en barokmuziek hun weg in een mix van hedendaags en traditioneel.

Loell Duinn brengt haar boodschappen en verhalen over met behulp van verschillende "levende" en "uitgestorven" talen (en dialecten) en fictieve talen.

Loell Duinn bestaat uit:

  • Olja Frolo - Zang, percussie,
  • Alen Zarifović - Klassieke en akoestische gitaar, percussie,
  • Goran Brezac - Drums, percussie,
  • Patrik Šćira - Keyboard, programmering, accordeon,
  • Ivona Kiršić - Dwarsfluit, blokfluit, achtergrondzang, percussie
  • Damir Dimovski - Basgitaar, percussie.

De mystieke muzikale reis van Loell Duinn begint in het voorjaar van 2003 in de Kroatische regio Istrië. Eerst als een duo, daarna als trio, kwartet, kwintet tot het een "rijk" sextet wordt en als zodanig optreedt op vele concertlocaties en festivals zoals Wave & Gotik Treffen in Duitsland, Dark Bombastic Evening in Roemenië en ons eigen Castlefest in Nederland, naast vele andere Europese festivals.

Betekenis van Loell Duinn

Het woord Loell (uitgesproken als lo-ell) bestaat niet in een moderne taal. We hebben het verzonnen als een symbool voor alles wat goddelijk is in de fysieke en spirituele wereld. Om het te "smeden" hebben we gebruik gemaakt van de volgende termen:

LAEL (oude Bijbelse naam, mannelijk, met de betekenis "van God" ("behorend tot God")) (Num. 3:24)

LAEL (Gaelische-oude Welshe naam, vrouwelijk, betekenis "kleine bloem van God")

LUELL, LEWELLA (ook een Gaelische samenstelling, betekent "mooi licht")

We gebruiken het woord Duinn (uitgesproken als d ˆ inn) als tegenwicht voor Loell dat de schaduwzijde van het bestaan vertegenwoordigt. Het is afkomstig uit de Keltische mythologie als:

DONN (mythische figuur in de Ierse literatuur en folklore, een God wiens naam "duisternis" betekent, wordt beschreven als een afstandelijke god die niet graag in het gezelschap van andere godheden vertoeft. De godheid Donn woont op een eiland genaamd Het Huis van Donn (Teach Duinn), de plaats waar de zielen van de doden samenkomen om hun reis naar de andere wereld te maken)

DUN, DUNN (bijvoeglijk naamwoord dat een "donkerbruine", donkere kleur beschrijft)

DU, DDU (Welsh bijvoeglijk naamwoord voor "zwart")

Conclusie: We gebruiken deze naam om de differentiatie en dualiteit te beschrijven die ons omringen in alle methoden en principes van het leven en het bestaan, en als zodanig symboliseert en beschrijft het de schoonheid van een opperwezen wiens bestaan de betovering van het zijn belichaamt.

2 augustus 2024
Village stage

Website

Bekijk ook