Bekijk de line-up

Plantec

Ongetemd, wild en krachtig

Als vertegenwoordiger van hedendaagse Bretonse muziek en pionier van het gebruik van videomapping in traditionele muziek, weet PLANTEC akoestische muziek en geluidsontwerp rond originele composities te versmelten, waarbij traditie als DNA en een moderne visie als handelsmerk worden gehouden.

Een dierlijke energie, wilde dansen, het trio ontvouwt een krachtige en communicatieve energie voor een meeslepende show met klanken uit alle hoeken van de wereld .. De band uit Bretagne vindt inspiratie in de Keltische legendes en folklore van hun eigen achtertuin. Deze pioniers van de nieuwe golf van Bretonse muziek leiden de weg door hun iconoclastische visie met de muziekwereld te delen, terwijl ze constant evolueren en hun eigen muzikale horizon verbreden.

In 2020 is het trio teruggekeerd naar de studio om een nieuw album op te nemen, een album op het kruispunt van akoestische en elektronische klanken, een geluid dat een wereld zonder grenzen oproept. Onvermijdelijk heeft de ervaring van het touren door Europa / Azië / Afrika in de afgelopen jaren geleid tot veel ontmoetingen met andere artiesten, en het idee om met sommige van deze artiesten samen te werken werd al snel vanzelfsprekend. Het is dus in de geest van deze samenwerking dat de laatste twee albums bijdragen bevatten van uitgenodigde artiesten, Winston McAnuff & Fixi, Maija Kauhanen, Päivi Hirvonen, Mamadou Diabate, Morwenn Le Normand, Rozenn Talec, Jack & Yujifrom THESYAMISENIST, Laurita Peleniute, evenals een vrouwelijk koor.

3 augustus 2024
Forest stage

Website

Bekijk ook