Bekijk de line-up

Shireen

Enigmatische Witchrock van eigen bodem

Shireen verrijkt het muzikale landschap met hun unieke “witchrock”-geluid. Een progressieve soundscape gebouwd op rijke lagen van diepe, krachtige en energieke composities, die Annicke's meeslepende stem dragen.

Shireen is in de laatste jaren geëvolueerd tot een ruwere, donkerdere, stevigere band. Hun geluid is progressiever, met complexere ritmes, zonder hun folk- en akoestische roots uit het oog te verliezen.

Dit is goed te horen op hun nieuwste album “Elytra”, uitgebracht in 2024. Het bevat drie gloednieuwe nummers die een zwaarder, intenser geluid laten horen dan op hun vorige album Matriarch, welke het voortdurende pionieren en de evolutie van de band weerspiegelen en tegelijkertijd trouw blijven aan hun eigen unieke kern.

Elytra verlegt de grenzen van hun gevestigde genre en combineert hun kenmerkende mix van folk, rock en elektronica met een hernieuwde intensiteit.

Het woord Elytra, verwijzend naar de verharde buitenvleugels van een kever, symboliseert de beschermde creatieve ruimte van de band die evolutie mogelijk maakt en de vlucht verlicht tijdens de voortdurende muzikale reis van de band, waarbij nieuwe muzikale landschappen worden verkend.

Naast de nieuwe nummers biedt 'Elytra' een opzwepende reeks remixen van gerenommeerde artiesten als 'The Sidh' en 'Alien Vampires', waardoor nieuwe gelaagdheid en dimensies aan de Shireen-soundscape worden toegevoegd.

Geïnspireerd door een reeks artiesten als Björk, Kate Bush, Tesseract en Tool, weet Shireen met behoud van hun enigmatische charme, hun luisteraars uit te nodigen om zich te verdiepen in een wereld waar muziek de traditionele grenzen overstijgt en een unieke, overweldigende ervaring biedt. "Elytra" is een avontuurlijk statement van een band die weigert in een hokje te worden gestopt en zichzelf en hun publiek voortdurend uitdaagt.

Bekijk hun fantastische YouTube-kanaal voor hun epische muziekclips, of sluit je aan bij de tienduizenden maandelijkse luisteraars op Spotify om jezelf onder te dompelen in hun wereld. Met miljoenen streams hebben ze een wereldwijde fanbase aangetrokken voor hun verbluffende muziek. Luister zelf tijdens Castlefest!

2 augustus 2024
Forest stage

Website

Bekijk ook