Bekijk de line-up

Shireen

ruw, donker en mysterieus

In hun eigen genre van Witchrock is Shireen zich voortdurend aan het herontdekken en ontwikkelen, en omarmen ze steeds weer nieuwe manieren om hun muzikale stijl tot uitdrukking te brengen. Shireen is in de laatste jaren geëvolueerd tot een ruwere, donkerdere, stevigere band. Hun geluid is progressiever, met complexere ritmes, zonder hun folk- en akoestische roots uit het oog te verliezen. Met zowel het creëren van mysterieuze nummers als door te knallen op het podium, staat Shireen op het punt om een storm van energie los te laten met hun nieuwe repertoire.

Aangevoerd door zangeres Annicke Shireen, die het afgelopen jaar een aantal schitterende singles onder haar eigen naam heeft uitgebracht, is de band hard bezig geweest met het opnieuw uitvinden van hun geluid, en voort te bouwen op de complexe, pulserende en ultieme beats van hun nieuwe drummer. Hun muziek behandelt thema's van persoonlijke ontdekkingen, de kracht van onze emoties, feminisme, goddelijkheid, onze schoonheden en onze ruwheden, wat ons menselijk maakt, en dat wat ons meer dan dat maakt. Shireen neemt je mee in hun eigen wereld, raakt je diep met hun aanstekelijke muziek en energie. Zij laten zich inspireren door artiesten als Björk, Tool, Tesseract, Leprous, en Kate Bush.

Na hun eerste EP (2014), succes-single Umai (2016), en volwaardig album Matriarch (2017), zit de band nu weer in een flow van schrijven en releasen van hun volgende golf van energieke nummers, om hun wereldwijde fan base weer te bedwingen.

Met miljoenen views op Youtube, maandelijks meer dan 40.000 luisteraars op Spotify, en gespeeld te hebben op een aantal van de grotere festivals, is Shireen er helemaal klaar voor om de honger te stillen van de enorme live-crowd die zich aan het ontpoppen is, en zijn ze blij weer te staan op hun favoriete Castlefest!

Shireen bestaat uit;

  • Annicke Shireen – Vocals
  • Sophie Zaaijer -Viool/Backing vocals
  • Berend de Vries – Gitaar
  • Hein Bles – Basgitaar
  • Guido Bergman – Synths
  • Juriaan van der Graaf – Drums

4 augustus 2022
Village stage

5 augustus 2022
Forest stage

Website

Bekijk ook